Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Gedoe voor 70-plussers

Toen ik onlangs tegen een vriendin zei dat ik net een boek aan het lezen was over ‘gedoe’ vroeg ze: “Wat bedoel je met gedoe?” Tja, leg dat maar eens uit, zou niet iedereen weten wat gedoe is?

Nou scheelt het misschien dat deze vriendin de zeventig gepasseerd is. Volgende maand wordt ze 71. Vroeger vond ik mensen van boven de zeventig wel heel erg stokoud. Nu mijn zussen en enkele vrienden boven de zeventig zijn begin ik er anders tegenaan te kijken. Ze zijn eigenlijk niet zo heel veel anders als tientallen jaren geleden. Misschien iets meer kwaaltjes, maar verder…

Daarom vind ik het ook iets minder gek als vroeger dat er een workshop is voor 70-plussers, en jawel over gedoe. Je krijgt daar inzicht hoe je met je gedoe om kunt gaan, zodat je er geen last meer van hebt.

Dan ben je 70-plus en dan leer je hoe simpel het is om geen last meer te hebben van je gedoe

Nou lijkt me dat ook wel een beetje treurig: heb je je hele leven last gehad van gedoe en dan ben je 70-plus en dan leer je hoe simpel het is om de knop om te zetten en geen last meer te hebben van je gedoe. Zou je dan niet denken: hadden ze me dat niet eerder kunnen leren, dan was me heel wat gedoe bespaard gebleven.

De workshop is op donderdag
17 maart in de Savelberg. Opgeven via gedoemanagement.nl. En een enkele zoon, dochter of buurvrouw van onder de zeventig mag ook meekomen, als hij of zij tenminste ook wel eens last heeft van gedoe. Mijn vriendin neem ik niet mee. “Wat bedoel je met gedoe”. Maar misschien heeft die ooit eens zo’n workshop gevolgd en is ze daarna vergeten wat het is om last van gedoe te hebben.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl