Weekblad deGouda digitaal

Geef de Zomermarkt door

Column – Het is vandaag vrijdag 23 augustus, de dag na de Zomermarkt 2019 en ik heb echt zo’n day after gevoel. Moe maar voldaan zou je kunnen zeggen, maar ook vol ideeën en suggesties voor een volgende editie.

Dit was de tweede Zomermarkt nieuwe stijl, waarbij door de hele binnenstad van Gouda van alles te beleven was. Overal marktkramen en podia met muziek en vermaak. Eigenlijk hoe Koningsdag ook zou moeten zijn. Net als het vorige jaar was de stad helemaal vol met mensen (zeker 25.000 heb ik begrepen) uit onze eigen stad en van ver daarbuiten.

Daarmee behoort dit zomerevenement gelijk tot de categorie grote evenementen net als bijvoorbeeld Kaarsjesavond in de winter. Met dien verstande dat dit evenement er ook voor zorgt dat Gouwenaars van buiten het centrum weer eens de binnenstad bezoeken. Een belangrijke doelstelling van de Goudse marketingstrategie.

Hoe nu verder?
Ik vind het bewonderenswaardig dat de Zomermarkt wordt georganiseerd door vrijwilligers. Geen vergoeding dus voor al het werk waar iedereen van geniet en van profiteert. Een rondje binnenstad deze vrijdagmorgen leerde mij dat de meeste winkeliers een leuke (omzet)dag hebben gehad.

Wanneer je bedenkt dat voor ‘Gouda 750 jaar’ de gemeente 4 jaar lang twee personen inhuurt, voelt dit toch wat ongelijk. Wellicht een idee om wat meer te kijken naar de verdeling van inspanning en opbrengsten. De horeca bijvoorbeeld heeft goed kunnen profiteren van dit evenement maar draagt in tijd of geld relatief weinig bij aan de organisatie. Het stadsbestuur zou ook kunnen overwegen om een deel van hun budget in de organisatie van dit mooie zomerevenement te steken, wetende dat het bijdraagt aan hun doelstelling.

John en Harry bedankt!
John en Harry zijn nu de trekkers van de Zomermarkt nieuwe stijl (oude stijl overigens ook). Ze hebben (samen met vele andere ondernemers) veel tijd en energie in dit evenement gestoken. Niet meer dan terecht dat beide heren nu aangeven het stokje over te willen dragen aan een nieuw team. Let op, het organiseren van zo’n groot evenement kost tijd, veel vrije tijd. Dat hebben we

natuurlijk niet. Gemeente en ondernemers, bundel uw krachten! Dan geven we dit nieuwe Goudse evenement door aan 2020.

Garro Wiersema

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl