Weekblad deGouda digitaal

Geen Riverdale Festival in 2020

Gouda – De organisatie van Riverdale Festival heeft bekend gemaakt dat het festival alsnog verplaatst wordt naar 2021. Vanwege het Coronavirus kon het festival al niet plaatsvinden op 30 mei; maar de organisatie had goede hoop om het evenement te verplaatsen naar het einde van de zomer. Nu blijkt dit toch niet mogelijk te zijn vanwege de nieuwe maatregelen en de inzet van hulpdiensten. Het festival gaat nu plaatsvinden op 29 mei 2021. Reeds gekochte kaartjes worden automatisch omgezet naar kaartjes voor 2021.

“Helaas is het niet gelukt om het festival te verplaatsen naar het eind van de zomer. We hadden een datum in september kunnen prikken waar bijna alle artiesten en leveranciers iets mee konden.” Zegt Gerben Roskam, zakelijk leider van het festival. “Maar we hebben geen groen licht kunnen krijgen van de veiligheidsregio. De druk op de hulpdiensten zou te hoog worden en de veiligheid is dan niet te garanderen. Daarnaast komen ook de nieuwe maatregelen rondom evenementen akelig dichtbij de voorgestelde datum” Het festival wordt daarom een jaar verschoven. “Alle reeds gekochte kaartjes blijven geldig voor 2021.”

De plannen voor Riverdale Festival worden zo dus een jaar verschoven. Het programma zal grotendeels hetzelfde blijven. “De meeste artiesten geven aan gewoon weer beschikbaar te zijn volgend jaar mei. Maar er zullen ongetwijfeld een paar wijzigingen aankomen.”

Unieke positie
“We zijn een lokaal, middelgroot, festival. Het verplaatsen daarvan is veel werk maar niet onbegonnen. Intern hadden we de slagkracht om het te verplaatsen, en dat is ook gelukt. Maar er moet natuurlijk wel ruimte zijn in de agenda van de regio.” Zegt Thomas de Boer, productiemanager van Riverdale Festival. “De beslissing ligt niet alleen bij ónze gemeente. Bijvoorbeeld: de politieagenten die tijdens Riverdale Festival paraat staan komen uit heel de regio, die komen uit Alphen, Leiden, etc. De planning van deze steden moet dus ook ruimte hebben anders kan ons feestje niet door gaan.”

Ook veel andere evenementen die getroffen zijn door de Coronamaatregelen hebben geprobeerd naar het einde van de zomer te verplaatsen. “De planning raakte wel heel snel vol.” Daarom heeft de Veiligheidsregio besloten dat, in principe, getroffen risico evenementen niet verplaatst kunnen worden.

Alternatieven
“We balen natuurlijk onwijs; onze zomer zat volgepland met evenementen. We hebben een hekel aan stilzitten dus we zijn al druk bezig met alternatieven.” De organisatie zegt hard te werken aan een digitaal alternatief op 30 mei. “We zijn bezig met een aantal unieke Goudse locaties.” Vertelt Jasper Both, backstagemanager van het festival. “Als alle puzzelstukjes op z’n plek vallen hebben we een hele gave digitale ervaring voor iedereen die nu thuis zit.”

De organisatie zegt ook bezig te zijn met andere concepten. Zo wordt er hard gezocht naar een indoor locatie om in de winter alsnog een groot feest te geven.

#SaveYourTicket, #SaveYourFestival
Bezoekers hebben reeds een mail ontvangen met alle informatie rondom hun kaartje. Volgens de organisatie kunnen bezoekers het beste niets doen. Hun ticket wordt vanzelf omgezet naar een 2021 ticket. “We vragen mensen hun kaartje te bewaren voor volgend jaar. Als iedereen hun geld terug gaat vragen komen wij echt in de problemen en word dat het einde van Riverdale Festival. Daar willen we niet eens aan denken.” Zegt Gerben, “Veel van de kosten zijn al gemaakt en onze leveranciers en artiesten zitten in precies hetzelfde schuitje. Als iedereen zijn kaartje bewaard kunnen we volgend jaar weer met z’n allen feesten.”

Iedereen die het festival een steuntje in de rug wil geven kan alvast munten bestellen voor 2021 of gewoon wat geld doneren via de ticketshop van het festival.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival. www.riverdalefestival.nl of www.riverdalefestival.nl/covid19

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl