Weekblad deGouda digitaal

Gemeente gaat behoefte aan sportaccommodaties stadsbreed bekijken

Gouda – De gemeente gaat het meer stadsbreed naar de behoefte aan sportaccommodaties kijken. Dat betekent dat wanneer de ene sportclub extra ruimte nodig heeft, er eerst wordt gekeken of een sportclub elders in de stad ruimte over heeft. Accommodaties worden niet meer zonder meer uitgebreid. Dat onder meer staat in de conceptnota ‘Sport en Bewegen in Gouda 2020’ die naar de raad is gestuurd.

“We gaan niet meer automatisch een voetbalveld vernieuwen, als die vraag komt. We kijken eerst waar overcapaciteit is. Onze stad is goed ‘befietsbaar’, dus we kijken ook of men ergens anders terecht kan”, zegt wethouder sport, Laura Werger. Wel vindt het college dat er voldoende sportmogelijkheden moeten blijven in de wijken.  Zowel voor sport  in groepsverband als individueel.

Een andere reden om sport in Gouda onder de loep te nemen, zijn de ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. Werger: “Mensen die bewust bezig zijn met sport en voeding, maken minder zorgkosten.” Ook op het gebied van geestelijke gezondheid kan sport een meerwaarde hebben. Laura Werger noemt in dit verband het loopgroepje voor mensen met psychische problemen dat Kwintes is gestart. ”We gaan sport meer aansluiten op het sociaal domein.”

In juni volgt een bijeenkomst waarin onder meer sportverenigingen en raadsleden ideeën kunnen inbrengen. Eind dit jaar neemt de gemeenteraad een besluit over deze nota.

laura-brief

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl