Weekblad deGouda digitaal

Gemeente Gouda en kerkgenootschappen aan de slag met religieus erfgoed

Gouda – Vertegenwoordigers van kerkgenootschappen en de gemeente Gouda zullen donderdag 23 januari een intentieverklaring ondertekenen. Hiermee leggen ze vast dat ze de komende tijd samen gaan werken. Ze willen een plan maken om het religieus erfgoed van Gouda voor de stad duurzaam in stand te houden.

Wethouder Thierry van Vugt (cultuurhistorie, erfgoed en monumentenzorg): “Ons religieus erfgoed is ons dierbaar. We hebben samen een taak om hiervoor een duurzaam toekomstperspectief te bieden. De gemeente heeft het initiatief genomen om tot een visie hiervoor te komen, maar zonder de kerkbesturen, die eigenaar zijn van de kerkgebouwen, beginnen we helemaal niets. Ik hoop dat we samen, met iedereen die betrokken is, een heel mooi en actiegericht plan kunnen maken.”

Bij de intentieverklaring zijn vertegenwoordigers van kerkgenootschappen met kerkgebouwen die nog als kerk in gebruik zijn en die waardevol historisch erfgoed zijn betrokken. Het betreft bijvoorbeeld de Oud-Katholieke kerk aan de Hoge Gouwe en de Stationskerk aan het Stationsplein. Natuurlijk ontbreken ook de andere monumentale kerken niet, zoals de St. Jan en de Sint Joostkapel. Met de intentieverklaring als onderlegger zal de gemeente Gouda een subsidieaanvraag bij het ministerie van OCW indienen. Die bijdrage zal worden ingezet om de Goudse visie op religieus erfgoed tot stand te brengen.

Foto: welkomingouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl