Weekblad deGouda digitaal

Gemeente Gouda neemt Verkeersplan terug

Gouda – Het bestuur van de gemeente Gouda heeft gisteravond in de gemeenteraad aangekondigd het Verkeersplan (VCP) terug te nemen. Gisteren stond daar het afhameren van het plan op de agenda, maar verantwoordelijk wethouder Hilde Niezen stelde de raad voor om het stuk niet in stemming te brengen. Zo hoopt zij meer ruimte te kunnen geven voor inspraak.

De presentatie van het Verkeerscirculatieplan, begin oktober, had de afgelopen maand veel stof doen opwaaien. Zowel bij inwoners als ondernemers leefden veel zorgen over de plannen. Heetste hangijzer waren daarbij de aanpassingen voor het weren van doorgaand verkeer op de singels en het autoluw maken van het centrum.

Plan verdedigd
Voor het eerst verdedigde de wethouder gisteren de manier waarop het plan tot stand is gekomen: “Er is geprobeerd een balans te zoeken tussen die inspraak op het VCP en de snelheid, want er waren een heleboel opgaven in de stad, veel knelpunten op het gebied van verkeer”, zegt zij. “Op basis van het VCP zouden die keuzes gemaakt kunnen worden”. Snelheid kreeg op deze manier echter voorrang op inspraak.

Plan al af
Veel Gouwenaars stuitte het tegen de borst slechts te kunnen reageren op een plan dat al af was. Dat inzicht blijkt bij het bestuur nu ook te zijn doorgedrongen: “Achteraf gezien denk ik dat we meer tijd hadden moeten nemen om in gesprek te gaan met de stad”, zegt de wethouder.

Inspraakperiode
Er komt nu een nieuwe, uitgebreide inspraakmogelijkheid. Hoe dat wordt vormgegeven wordt binnenkort bekent, belooft de wethouder. Zo komt zij ook Gouda Onderneemt tegemoet, die nu meer tijd krijgt om het plan te bespreken met de achterban. De bedoeling is dat de inspraak rond mei wordt voltooid. Niezen hoopt het dan in juni opnieuw te kunnen voorleggen aan de raad.

Weekblad deGouda nam van de week al een route in het ‘nieuwe verkeersplan’ wat veel stof deed opwaaien.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl