Weekblad deGouda digitaal

Gemeente Gouda opzoek naar medewerker die zijn eigen CO2 uitstoot compenseert

Gouda – De gemeente Gouda is op zoek naar een medewerker marketing en communicatie die zijn eigen CO2 compenseert. Dat blijkt uit de wervingsadvertentie die online staat.

Je denkt wellicht dat dit een verlate 1 april grap is maar nee, het is uiterst serieus. Als je solliciteert bij de gemeente Gouda op deze functie van 24 uur in de week, mag je CV niet langer zijn dan vijf A4tjes en moet je op de eerste pagina uitleggen hoe jij je CO2 uitstoot compenseert. Dat is een eis. Daarnaast heeft de gemeente ook nog wensen, namelijk dat je ervaring hebt met citydressing (red.: eh genderneutraal (?)) en creatief kan schrijven. Gelukkig blijkt ervaring ook nog relevant (5 jaar).

De vacature staat niet op de eigen website van de gemeente Gouda maar is uitgezet bij intermediairs. Onderstaand de link naar de vacature:

https://doxa.nl/vacatures/medewerker-marketing-en-communicatie-toerisme-gouda

*Update:
De vacature is ondertussen na ons telefoontje weggehaald maar gelukkig hebben we de beelden nog. 

Klik hier voor beeld 1 en hier voor beeld 2

Het is onduidelijk of de overheid mensen mag discrimineren op grond van hun bijdrage aan CO2-compensatie of -reductie. Dit ligt namelijk erg dicht bij politieke voorkeur of levensstijl van medewerkers en daar mag, vanuit de privacy-oogpunt, uiteraard niet naar gevraagd worden tijdens een sollicitatiegesprek. Ook heeft CO2-uitstoot niets met de functie te maken.

Navraag bij een gerenommeerd Gouds advocatenkantoor bevestigt ons vermoeden. Selecteren op dergelijke persoonlijke kenmerken en voorkeuren is naar alle waarschijnlijkheid niet toegestaan, aldus de advocaat.  Stel, je bent gehandicapt en moet met de auto naar je werk. Dan kun je niet CO2-vrij naar je werk. Worden gehandicapten dus afgewezen voor deze functie?

De functieomschrijving geeft een mooie inkijk in  de kijk van het stadhuis op de samenleving en de huidige normen en waarden die daar gelden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl