Weekblad deGouda digitaal

Gemeente Gouda sluit drugspand voor 12 maanden

De gemeente Gouda heeft zondag jl. de sluiting van de woning aan de Noodhoef in Gouda voor 12 maanden verlengd voor het overtreden van de Opiumwet. Deze sluiting volgt aansluitend op de spoedsluiting van 2 weken. Eerder was in de woning een handelshoeveelheid soft- en harddrugs, een gasdrukwapen en een projectiel lijkend op een granaat aangetroffen. Omdat niet gelijk kon worden vastgesteld of het wapen en de granaat echt waren of dat het replica’s betrof, werd het pand met spoed voor twee weken gesloten.

Nader onderzoek leert dat de granaat een replica betreft en dus niet strafbaar is volgens de Wet wapens en munitie. Het gevonden wapen is waarschijnlijk een gasdrukwapen, naar de exacte werking en strafbaarheidstelling hiervan wordt nog nader onderzoek gedaan.

Drugshandel
In de woning is amfetamine, XTC, MDMA, wiet en hasj aangetroffen. Eerder was er ook al soft- en harddrugs en een stroomstootwapen in de woning aangetroffen. De bewoner is toen aangehouden en zit nog steeds vast. Een vriend van de bewoner heeft de bewoning en de drugshandel overgenomen. De vondsten vormen een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid waardoor de burgemeester het noodzakelijk heeft geacht de woning voor een periode van 12 maanden gesloten te houden. Stadstoezicht en de politie blijven de komende tijd de omgeving in de gaten houden om uit te sluiten dat de drugshandel op een ander adres terugkomt.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk
Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo is er bij een hennepkwekerij kans op brand en ontploffing doordat vaak illegaal stroom wordt afgenomen.

Meld drugsoverlast
De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl