Weekblad deGouda digitaal

Gemeente Gouda sluit drugspand Noordhoef

De gemeente Gouda heeft zondag met spoed een pand aan de Noordhoef in Gouda voor de duur van 2 weken gesloten. De politie heeft in het pand handelshoeveelheden soft- en harddrugs en een granaat en een wapen aangetroffen en in beslaggenomen. Het pand stond onder controle na een eerdere drugsvangst. De bewoner is toen aangehouden en zit nog steeds vast. Een vriend van de bewoner heeft de bewoning en de drugshandel overgenomen. De periode van de spoedsluiting wordt gebruikt om nader onderzoek te doen en te bepalen of de woning voor langere tijd dicht moet. De vondsten vormen een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt zelfs vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo is er bij een hennepkwekerij kans op brand en ontploffing doordat vaak illegaal stroom wordt afgenomen.

Meld drugsoverlast
De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl