Weekblad deGouda digitaal

Gemeente stelt extra geld beschikbaar voor startersleningen

GOUDA- De Goudse gemeenteraad stelt extra geld beschikbaar, zodat er de komende tijd, nieuwe starterslening aanvragen mogelijk zijn. Na het succes van de afgelopen jaren, waarbij bijna 100 huishoudens hierdoor hun eerste koopwoning konden realiseren, is dit heel positief. 

Starters kunnen met een starterslening, tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten, zodat ze hun eerste huis kunnen kopen. De voorwaarden zijn onder andere: aanvragers moeten tussen de 18 en 34 jaar zijn, het maximum leenbedrag is € 25.000, de koopwoning mag maximaal € 189.800 kosten en de aanvrager moet een sociale huurwoning in Gouda achterlaten. Alle volledige voorwaarden staan op www.gouda.nl/starterslening.

Verbetering

Sinds 2013 is de woningmarkt in Gouda erg veranderd, doordat de gemeente is begonnen met de startersleningen. Toen der tijd was er weinig doorstroming op de markt, maar tegenwoordig is er meer beweging gekomen. De gemeente zorgt er niet alleen voor dat starters een huis kunnen kopen, de leningen zorgen er ook voor dat er meer sociale huurwoningen beschikbaar te komen. Zo moeten starters die een lening krijgen, verplicht een sociale huurwoning achterlaten. Op deze manier kunnen de starters een koopwoning realiseren en komen er meer sociale huurwoningen vrij.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl