Weekblad deGouda digitaal

Gemeente stimuleert nieuwe functies voor kantoorpanden

Gouda – “Samen met collega Rogier Tetteroo van ruimtelijke ordening werken we aan functiewijziging van kantoren in andere bestemmingen”, zegt wethouder Jan de Laat van financiën. Dat is de manier waarop de gemeente bedrijventerrein Goudse Poort aantrekkelijk probeert te houden.

Op het bedrijventerrein zijn ruim tweehonderd bedrijven gevestigd, waarbij zo’n zesduizend mensen werken. Voor Gouda is het bedrijven terrein dan ook erg belangrijk. “Er is door de gemeente veel geïnvesteerd om de openbare ruimte naar een hoger niveau te brengen. Het terrein ligt er momenteel uitstekend bij, wat belangrijk is voor de aantrekkelijkheid. Ook de komst van nieuwe bedrijven en de ontwikkeling van bijvoorbeeld de GoStores geven dit bedrijventerrein een goede impuls”, zo stelt De Laat.

Samenwerking
Gemeente Gouda werkt nauw samen met de ondernemers en pandeigenaren. Volgens De Laat zijn er inmiddels verschillende successen geboekt, zoals op het gebied van recreatie (Ballorig), horeca (Atlantis), winkels en in de maatschappelijke sector (Hoornbeeck College, kerkelijk centrum De Rivier). “Enerzijds pakken we hiermee de leegstand actief aan, anderzijds komt er daardoor alle dagen van de week levendigheid op het terrein. De leegstand van kantoren wordt ook aangepakt door eigenaren te wijzen op de mogelijkheden van transformatie. Zo staat de gemeente open voor transformatie naar wonen in een beperkt deel van Goudse Poort.” Ook via de nieuwe website Goudsaanbod.nl probeert de gemeente de leegstand aan te pakken.

huis_van_de_stad_gouda_top_banner

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl