Weekblad deGouda digitaal

Gemeenten gaan verder met Promen

Gouda – De gemeenten Gouda, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en Alphen aan den Rijn hebben besloten om samen verder te gaan met de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening bij Promen. Ook gaan de gemeenten vraaggericht dienstverlening voor de Participatiewet (waaronder beschut werk) afnemen. De gemeenten hebben hiermee een gezamenlijke basis gelegd voor de verdere toekomst van Promen.

In maart 2017 hebben de gemeenten aan Promen gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken om vraaggericht dienstverlening te organiseren voor de Participatiewet. Op 27 juni hebben de colleges van B en W besluiten genomen over het samenwerkingsmodel, de financiering en de benodigde garanties voor Promen. Hierdoor blijft Promen als stabiele basis beschikbaar voor de SW (Sociale Werkplaats)-medewerkers en ontwikkelen de gemeenten Promen als belangrijk instrument in de Participatiewet.

Mijplaal
Wethouder Rogier Tetteroo: “Met dit besluit is een mijlpaal bereikt: een toekomstbestendige koers voor het bedrijf Promen. Voor onze inwoners met een arbeidsbeperking worden zo de huidige beschermde werkplekken behouden. Daarmee blijft de kennis en kunde die jarenlang in de sociale werkplaats is opgebouwd beschikbaar. Ook de mensen met ondersteuning op grond van de Participatiewet kunnen daar nu optimaal van profiteren.”

In september 2017 behandelt de Goudse gemeenteraad het onderwerp Promen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl