Weekblad deGouda digitaal

Gemeenten vraagt haar eigen burgers te verklikken

Huishoudelijke hulp voor ouderen. Begeleiding, therapie en logeeropvang voor kinderen en jongeren. Of vervoer naar de dagbesteding. Voor het aanvragen van zorg en begeleiding in huis of dichtbij huis kunnen inwoners terecht bij de gemeente. Het nieuwe meldpunt ‘vermoeden zorgfraude’ helpt om oneerlijk gebruik door inwoners of zorgaanbieders tegen te gaan. “Wij hebben extra ogen en oren nodig om te zien dat het geld goed wordt besteed”, legt de Goudse wethouder Corine Dijkstra uit. In andere woorden vragen de gemeenten hun burgers om andere mensen te ‘verraden’.

“Ik heb groot vertrouwen in het grootste deel van onze zorgaanbieders en zorggebruikers”, benadrukt de wethouder. “Maar het komt helaas ook voor dat zorggeld onrechtmatig wordt besteed, zo blijkt onder andere uit onderzoek van het landelijke Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). Ik kan en wil dat niet voor mijn verantwoording nemen. Daarom werkt onze regionale inkooporganisatie al enige tijd aan een programma gericht op de rechtmatigheid en de kwaliteit van de zorg. Onderdeel van dit programma is het meldpunt ‘vermoeden zorgfraude’ dat deze week van start gaat.” vertelt de wethouder in een persbericht die vanochtend vroeg is gestuurd.

Het meldpunt is ingericht voor inwoners, zorgaanbieders, verwijzers en scholen afkomstig uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Zij kunnen via de website van hun gemeente een melding maken van (mogelijk) onjuist gebruik van het persoonsgebonden budget of zorg in natura.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl