Weekblad deGouda digitaal

‘Gemixed Wonen’ in Waddinxveen een succes

Gouda/Waddinxveen – Een jaar geleden heeft de eerste huurder de huurovereenkomst getekend voor het project ‘Gemixed Wonen’ in het Anne Frank woongebouw in Waddinxveen, en het is duidelijk: dit gaat goed. Zowel de huurders, Ipse de Bruggen als Woonpartners Midden-Holland zijn enthousiast over dit concept. In goed overleg met de zittende huurders van het Anne Frank woongebouw heeft Woonpartners in 2016 huurovereenkomsten afgesloten met drie jongeren die vanuit de maatschappelijk opvang zelfstandig zijn gaan wonen. Voor alle drie de partijen was dit spannend.

Woonpartners Midden-Holland verhuurt een woning aan jongeren in een seniorencomplex. De eerste gedacht is: dat is vragen om problemen: feestjes, harde muziek, laat thuis komen, vrienden over de vloer. “We hebben van tevoren een aantal huurders geïnformeerd en gevraagd of ze in een heel beperkte mate buddy wilden zijn. Alleen dan, als blijkt dat de jongere hier behoefte aan heeft of om vraagt. Maar hoe gaan de andere senioren reageren? Zitten die wel te wachten op ‘dat jonge grut’?” aldus Astrid de Rijk, coördinator Wijk- en Buurtbeheer.

Pilotproject
Nu kunnen de drie partijen zeggen dat dit geslaagd is. Bij de evaluatie heeft Woonpartners vooral de jongeren aan het woord gelaten en die zijn bijzonder blij met hun eigen woning. Ze vinden het prima dat er nog begeleiding thuis komt, dat hoort er immers bij en dan kun je ook dingen bespreken waar je mee te maken krijgt als je op jezelf woont. De buren zijn aardig en maken vaak nog meer herrie (tv op sterkte 10) dan de jongeren zelf. Er mogen meer woningen verhuurd gaan worden aan jongeren maar dan wel graag echt gemixed en niet als directe buren.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl