Weekblad deGouda digitaal

Geslaagd dagprogramma Roze Zaterdag

Gouda – Het is 18:00 uur als uw verslaggever even zit bij te komen op het terras van het museumcafe. Drankjes kun je niet meer krijgen maar het zonnetje is zo lekker dat ik toch maar blijf zitten. Even uit de drukte en een moment om de balans op te maken over het dagprogramma.

Vanmorgen om 10 uur begon het voor de pers met de ondertekening van een intentieverklaring, Gouda wil een Regenboogstad worden. Dat houdt in dat we beleid ontwikkelen en uitvoeren gerelateerd aan LHBT.

Daarna de Geloofsviering in de Sint Janskerk. Er waren veel mensen aanwezig, zo’n 700 begreep ik van de organisatie, en de viering was mooi en passend. Een daverend applaus aan het einde veel de organisatie ten deel. Goed gedaan!

Daarna de Pride Walk, met een lange stoet door de stad lopen. Heel veel mensen langs de route en alleen maar vrolijke mensen. Een succes! De tocht eindigde op de markt. Klein puntje van aandacht, laat daar geen gat vallen door en half uur te wachten met de openen. Gewoon gelijk iedereen ontvangen met de speech van onze burgemeester Milo Schoenmaker en aansluitend Tanja Ineke van het COC. Ze wees ons er op dat 364 dagen in het jaar vaak niet hand in hand kunt lopen in de stad. Dus nog wat missiewerk te verrichten in Nederland. Vandaar het belang van Roze Zaterdag.

Daarna was het de beurt aan de artiesten op het podium en de kans voor de vele gasten om even lekker Gouda te verkennen.

Samengevat, een top dag voor Roze zaterdag 2018. Gezellig relaxed. Op naar het avondprogramma.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook