Weekblad deGouda digitaal

Gevarieerde lezingen bij Boekhandel Verkaaik

Gouda – Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg heeft voor de maand april weer een gevarieerd lezingenprogramma samengesteld. Auteurs komen vertellen over het  het syndroom van Asperger, over filosofie, reizen en over opgroeien in een reformatorisch gezin. En er is weer bijzondere een Bookstoreday op zaterdag 14 april.

 

Judith Visser over Zondagskind (5 april 2018)
Judith Visser (1978) kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet zij de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. Op donderdag 5 april komt zij naar Verkaaik om te vertellen over haar ervaringen die ze heeft verwerkt in haar roman: Zondagskind.

Datum: donderdag 05-04-2018
Tijd: 19:30 – 21:0 uur
Toegang: € 2.= (incl consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Hans Schnitzler over Kleine filosofie van de digitale onthouding (6 april 2018)
Wat gebeurt er eigenlijk met jou als je offline gaat? Op 6 april om 20.00 uur organiseert de Bibliotheek Gouda samen met boekhandel Verkaaik een interactieve avond in het kader van de Maand van de Filosofie, aan de hand van het boek: “Kleine filosofie van de digitale onthouding”.

Datum: 6 april 2018
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Chocoladefabriek, Steenlandzaal
Prijs: Leesclubleden Verkaaik, SVAL leden, Bibliotheekleden: € 5,50 Overige gasten: € 7,50
Aanmelden: via de bibliotheek

Matthijs Deen over “Oude Wegen”
Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Matthijs Deen schreef er een boek over en komt zondagmiddag 8 april naar Verkaaik om erover te vertellen.

Datum: zondagmiddag 8 april
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Toegang: € 2,=(incl. Consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Bookstoreday
Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op die dag vieren we boekhandel Verkaaik en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens van verschillende schrijvers. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op zaterdag14 april 2018. Kijk op de website www.boekhandelverkaaik.nl voor het programma.


De stadsfilosoof over de solidariteit van de schok
Dennis de Gruijter (de stadsfilosoof van Gouda) is al lang gefascineerd door het denken en het leven van Patocka. In “De solidariteit van de schok” presenteert hij de veelzijdigheid van Patocka’s gedachtegoed. Patocka wilde écht weten wat er aan de hand is, in de maatschappij, in de filosofie, in Europa. Zijn werk is een filosofische zoektocht naar de zorg voor de ziel, een odyssee die bovendien de huidige Europese crisis in een groter historisch perspectief plaatst. Dennis de Gruijter heeft er een boek over geschreven en komt in de maand van de filosofie, donderdag 19 april, naar Verkaaik om erover te vertellen.

Datum: donderdag 19 april
Tijd: van 19:30 tot 21:00 uur
Kosten: € 2,= (incl. consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl


Anne Büdgen over Boven de straat hangt een witte lucht
Voor Anne Büdgen (1979) is ”Boven de straat hangt een witte lucht” haar debuutroman. Het boek, over een pubermeisje dat opgroeit in Goudse reformatorische kring maar daaruit langzaam wegdrijft, legt bloot dat de auteur deze wereld van binnenuit goed kent. Op donderdag 26 april komt ze naar boekhandel Verkaaik om te vertellen over haar boek.

Datum: Donderdagavond 26 april
Tijd: 19:30 uur – 21:00 uur
Kosten: € 2,= (incl. consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl