Weekblad deGouda digitaal

Gezamenlijk contract rioolbeheer voor drie corporaties in het Groene Hart

Op dinsdag 7 mei tekenden Mozaïek Wonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland en rioolbeheerder Riool Reiniging Service (RRS) het contract voor een nieuwe samenwerking. Dit is een efficiënte stap in de samenwerking van de Groene Hart Corporaties (GHC). 

Gezamenlijke aanbesteding
Dit nieuwe contract is een gezamenlijke aanbesteding van drie woningcorporaties. Het doel was een overeenkomst te sluiten met een goede en betrouwbare leverancier voor alle onderhoudswerkzaamheden. Een leverancier die een toegevoegde waarde heeft voor de huurders maar ook voor de corporaties. We willen tenslotte allemaal in de toekomst verstoppingen voorkomen.

De kracht van de aanbesteding is dat er goede afspraken zijn gemaakt in voorwaarden, dienstverlening en dit tegen een marktconforme prijs. En dat is uiteindelijk in het voordeel van de huurder. Voorheen werden camera inspecties en kleine reparaties extra in rekening gebracht. Nu hoort dit in het contract en berekenen ze daar geen extra kosten meer voor. Tevens levert RRS advies en informatie aan de corporaties zodat ze volledig ontzorgd worden Het contract is afgesloten voor 3,5 jaar en gaat in per 1 juli 2019.

Lesia Kovtun, manager vastgoed en onderhoud van Woonpartners Midden-Holland: “We zijn enthousiast over deze samenwerking. We hebben goede afspraken gemaakt. We vinden het heel belangrijk dat de dienstverlening naar de huurders er op vooruit gaat.”

Huurders
De huurders kunnen vanaf 1 juli direct bellen met RRS wanneer zij problemen hebben met hun afvoer of riool. Nog makkelijker is de online service bij RRS waar huurders hun eigen afspraak kunnen inplannen. Mozaïek Wonen werkt al jaren naar tevredenheid samen met de RRS. Voor haar huurders blijft de riool service dus hetzelfde. Woonforte en Woonpartners Midden-Holland informeren hun huurders eind juni.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl