Weekblad deGouda digitaal

GHZ en GGD Hollands Midden onderzoeken betrouwbaarheid nieuwe gebruiksvriendelijke sneltest

Gouda – Hoe sneller je weet of je corona hebt, hoe beter. En dan het liefst ook nog met een gebruiksvriendelijke test. Om dat mogelijk te maken wordt er onderzoek gedaan naar sneltesten. Daarom is het Groene Hart Ziekenhuis in samenwerking met de GGD Hollands Midden gestart met de GORAT-studie. 

Dit is een validatiestudie van de Joysbio SARS-CoV-2 Rapid antigeentest. Hierbij wordt gekeken of deze sneltest betrouwbaar en nauwkeurig is. De Joysbio-sneltest maakt gebruik van een wattenstaafje dat slechts 2,5 cm de neus in gaat.

Over de GORAT-studie
Initiatiefnemers van dit onderzoek zijn Vishal Hira, arts-microbioloog bij het Groene Hart Ziekenhuis en Jurriaan van den Brand, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Hollands Midden: ”In de studie testen we deelnemers eerst met de Joysbio-sneltest gevolgd door de reguliere PCR-test. Daarna geven wij de deelnemers een kit met dezelfde sneltest mee naar huis. Wij vragen hen deze zelf thuis af te nemen en de uitkomst met ons te delen. In de studie vergelijken we de uitkomsten van deze drie testen om te bepalen of de Joysbio-sneltest betrouwbaar is voor professioneel en thuisgebruik. We hopen dat circa 1000 bezoekers van 18 jaar en ouder aan de GGD-testlocatie in Gouda, willen deelnemen aan ons onderzoek.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl