Weekblad deGouda digitaal

Gijs van Geloven Nederlands kampioen Rescue Robocup Junior

Gouda – De Goudse Gijs van Geloven uit klas 2HA van het Antoniuscollege mag zich een jaar Nederlands kampioen Rescue van de Robocup Junior noemen. De verse kampioen van de wedstrijd voor creatieve robotbouwers Rescue is erg gelukkig met zijn titel: “De wedstrijd was heel spannend. Je moet heel geconcentreerd zijn. Het gaat om seconden en hele precieze berekeningen”. Rector Ank Brent reageert opgetogen: “Wat een geweldige prestatie van Gijs! Gijs volgt het Technasium op onze school, een leerroute op havo en vwo die leerlingen alle mogelijkheden biedt zichzelf te ontwikkelen en tot bijzondere prestaties uit te dagen.”

De Robocup Junior is een wedstrijd voor creatieve robotbouwers in de leagues Dansen, Rescue en Voetbal, voor kinderen van 9 tot 19 jaar. Het doel van de Rescue is om een ‘persoon’ zo snel mogelijk uit een moeras te redden. Daarvoor moet de robot een kronkelweg volgen en de persoon (in de vorm van een blikje) oppakken en wegbrengen. De robot moet alles zelf doen en mag niet bestuurd worden. De allersnelste tijd geldt. Met zijn prestatie behoort Gijs tot de allerbesten in de wereld. Met 14 seconden liet hij de concurrentie ver achter zich.

Award Gala in Amsterdam
Gijs is erg gelukkig met zijn prestatie. Het harde weken is beloond: “De wedstrijd was heel spannend. Je moet heel geconcentreerd zijn. Het gaat om seconden en hele precieze berekeningen.” Zijn keus  voor het gebruik van andere computersystemen, gecombineerd met zijn creatieve ideeën, gaf Gijs een unieke voorsprong. Gijs: “Ik kijk erg uit naar de ScienceMakers 2018, het Award Gala in Amsterdam waar alle 1e prijswinnaars natuur en techniek worden gehuldigd.”

Robotclub
Op het Antoniuscollege bestaat sinds dit schooljaar een robotclub. Elke vrijdag wordt er hard gewerkt om ook zo’n robot te kunnen bouwen. Brent: “Robotica en technology, daar zit toekomst in. De passie, drive en het mooie resultaat van Gijs bij de Robocup Junior zijn daar een goed voorbeeld van.” Volgend jaar gaat het Antoniusteam meedoen aan de league ‘Voetbal’. Brent: “Als er sponsors zijn die dit willen ondersteunen zijn ze zeer welkom. Talent moet met de beste middelen kunnen werken en dat talent is zeker aanwezig.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl