Weekblad deGouda digitaal

Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht

Aan de intocht van Sinterklaas in Gouda, Bergambacht en Stolwijk doet dit jaar, na het grote landelijke succes van 2017 en 2018, een Glutenvrije Piet mee. Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije Consenza kruidnoten.

In Nederland zijn naar schatting 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest, want ze mogen de kruidnoten niet eten en high-fiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen en dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht van Sinterklaas in Gouda, Bergambacht en Stolwijk zal daarom dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije kruidnoten uitdelen. De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een schort met het logo en een groen ‘I love glutenfree’ tasje. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen.

De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen besmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van twee kinderen met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie in 2017.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl