Weekblad deGouda digitaal

Goud voor Zoeterweijde 48+ belegen en Nora jong belegen

Gouda – De állerlekkerste Gouda 48+ belegen is Zoeterweijde. Deze kaas van Uniekaas Holland won donderdag 16 september goud bij de Gouda Cheese Awards 2021. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen ging de eerste prijs naar Nora jong belegen van Kaashandel Remijn. De winnende kazen dragen een jaar lang het predicaat ‘lekkerste kaas van Nederland’.

In de categorie Goudse 48+ belegen ging zilver naar Noord-Hollandse Gouda van Zijerveld en brons naar Lutjewinkel van Zijerveld. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen was Saantje van Zijerveld goed voor zilver en kreeg Witte Sikke van Kaashandel Remijn brons. De doorslaggevende beoordeling werd gegeven door een VIP-jury die werd voorgezeten door de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve. Samen met Francesca van Berk (‘Francesca Kookt’) en Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter keurde hij in de 17e-eeuwse Goudse Waag de genomineerde kazen. De finale werd gepresenteerd door Frau Antje, hét boegbeeld van Goudse kaas in het buitenland.

Kaasbus
Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De zes finalekazen zijn dit voorjaar al geproefd door consumentenpanels in het Centrum van Smaakonderzoek (CSO) én in de kaasbus die door de Cheese Valley toerde. Bij de finale kon door de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn. Op www.goudacheeseawards.nl zal een compilatie van de middag verschijnen, en zullen Francesca van Berk en Martijn Kajuiter hun favoriete recepten met de winnende kazen delen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl