Weekblad deGouda digitaal

Gouda bij Kaarslicht (editie 61) nog feestelijker en drukker

Gouda – De 61ste editie van Gouda bij Kaarslicht is drukker bezocht dan vorig jaar. Veel toeristen uit binnen- en buitenland waren vandaag in Gouda om de festiviteiten mee te maken. 

Over de hele dag waren er diverse activiteiten door de hele binnenstad. Van de Kleiweg tot aan de Groenendaal en van de Tiendeweg tot in de Sint-Janskerk waar de Goudse Winterfair stond. Wederom was het een groot feest. Het weer zat dit jaar goed mee, niet al te koud en het belangrijkste: het was droog. De Markt stond tot aan de Hoogstraat, Groenendaal en Kleiweg goed vol. Burgemeester Milo Schoenmaker gaf om 19.45 uur het teken aan Kjell Gunnar Hoff (ambassadeur Noorwegen) om de lichtjes van de Kongsbergse kerstboom te ontsteken waarna kinderburgemeester Yassine Mellah zijn speech deed. Chansonnier Sjors van der Panne bracht samen met een brassband onder leiding van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart diverse Nederlandse nummer ten gehore. Alle bezoekers op de Markt zongen met volle borst mee. Gillende fans voor Van der Panne waren niet te vermijden. Na afloop van de ceremonie stonden tientallen fans te wachten voor een handtekening en een selfie met hem.

Van 18.45 uur tot 20.00 uur werd de ceremonie live uitgezonden door TV West in samenwerking met mediapartner GoudaTV die de reportages (onderaan dit artikel en fotoalbum) heeft verzorgd.

Hieronder een reportage aan foto’s die we door de dag heen hebben gemaakt. Klik op de foto’s voor een volledige resolutie.

Bekijk hieronder de reportages die in de voorbeschouwende live-uitzending zijn uitgezonden op TV West/GoudaTV.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl