Weekblad deGouda digitaal

Gouda bij Kaarslicht in regenboogkleuren

Gouda – Uit verschillende hoeken van de Goudse samenleving bestaat de wens om tijdens de komende editie van Kaarsjesavond de kerstboom uit Kongsberg te doen ontbranden in regenboogkleuren. Want Gouda zou een stad van en voor iedereen moeten zijn.

Gouda is sinds 2018 een regenbooggemeente. Dit houdt in dat de stad zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s). De wandelgangen van Gouda laten van zich horen. Wij spraken verschillende Gouwenaren. Want wat vinden zij van dit plan rondom Kaarsjesavond?

Jan Geerink (Regenboog Alliantie Gouda): “Dit zou een enorm positief signaal zijn naar alle inwoners in en rondom Gouda. Iedereen mag zijn wie die is.” Gouda wordt al een tijdje gezien als ‘regenboogstad’ en volgens Geerink zou dit een prachtige kans zijn. “We moeten dan wel de gedachte achter deze wens uitdragen . Anders bestaat de kans dat het een ‘kermisattractie-ervaring’ wordt met al die vrolijke lichtjes en dat moeten we natuurlijk voorkomen bij dit mooie project.”

Lizette Oudijk: “Ik vind het een enorm goed idee! Op deze manier geeft Gouda als regenbooggemeente aan te staan voor acceptatie. De eigenaresse van Cafeetje Heeeurlijk was meteen enthousiast: “Laten we een voorloper zijn door te laten zien dat Gouda een stad is voor iedereen!”

De kans dat deze kleine, maar toch grote wens uitgroeit tot een nieuw, groot project lijkt steeds dichterbij te komen.

De organisatie van Gouda bij Kaarslicht is gevraagd om een reactie.

Een bewerkte foto van de boom op de Markt in regenboog kleuren. Originele foto van Meijboom Fotografie

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl