Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Gouda Boekenstad

Een aantal jaren geleden stond Gouda in de Atlas van Nederlandse Gemeenten op de tweede plaats van alle gemeenten op het onderdeel aantal boekwinkels per inwoner. Helaas zullen we nu na het vertrek van een van de winkels wel wat gezakt zijn op dat lijstje, maar een boekenstad is Gouda natuurlijk nog steeds.

Ineke Verkaaik is ooit -uitgeroepen tot beste boekverkoper van -Nederland en de Chocolade-fabriek is nu weer genomineerd voor de keuze van beste bibliotheek van Nederland.

Wordt het daarom niet hoog tijd een nieuwe boekwinkel te -openen in Gouda, bijvoorbeeld op de Lange Groenendaal, waar deze -helemaal past. Maar ook de -Kleiweg kan een creatieve kwali-teitsimpuls prima gebruiken, tussen die monocultuur van telefoonwinkels, waarvan er geloof ik wel vijf op een kluitje zitten.

  Wordt het niet tijd een kinderboekenwinkel te openen in Gouda?

En dan niet een gewone boek-winkel, maar een kinderboekenwinkel. De oprichtster van de kinderboekenwinkel in Utrecht is, nog voor Ineke, als eerste uit-geroepen tot beste boeken-verkoper van Nederland. Uit onder-zoek blijkt dat in tegen-stelling tot de dalende tendens in het lezen bij volwassenen, kin-deren juist weer meer lezen. Hoera. Een -speciale kinder-boekenwinkel, een -walhalla voor kinderen, die van nature nieuwsgierig en leergierig zijn. Ook -heerlijk voor opa’s en oma’s om een leuk cadeautje uit te zoeken. Een ideetje voor de huidige eigenaar van Verkaaik om een filiaal te openen? En anders is er vast wel een bevlogen aan-komende onderneemster te -vinden die hier een succes van gaat maken. Dames, er is een gat in de markt. Spring erin en maak van Gouda boekenstad nummer 1. Opening in de kinder-boekenweek door de kinder-burgemeester?

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl