Weekblad deGouda digitaal

‘Gouda Bouwt’ bij Huttenbouwdorp Noorderhout

Gouda – Het jaarlijkse zomerevenement Huttenbouwdorp Noorderhout komt dit jaar met een extra jongerenprogramma ‘Gouda Bouwt’. Ervaren coaches uit Gouda en Rotterdam gaan kinderen, jeugd en jongeren begeleiden met praktische trainingen, coaching, sportactiviteiten, optredens en excursies.

Het is voor de Noorderhout kinderen, voor  trainees, scholieren (met een maatschappelijke stage), jongeren uit de wijk, maar ook voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. “Met het succes en de groei hebben we bewust gekozen voor meer professionele ondersteuning”, aldus de organisatie.

Nieuw dit jaar is dat oudere kinderen in hun eigen, speciale bouw-slaaphutten overnachten. Voor de kleintjes komt er een programma met een eigen houtkasteel. Ook is de openluchtbioscoop weer terug op de natuurspeelplaats Noorderhout.

Ondersteuning
Onder meer Sportpuntgouda speelt een ondersteunende rol in het bedenken en organiseren van sportactiviteiten. “Kinderen die een begeleidende rol willen in de aanloop naar het Huttenbouwdorp kunnen traineeships krijgen”, zegt Jaco Hodzelmans van Sportpuntgouda. “We kunnen kinderen toerusten van meer bagage in een begeleidende rol.” De organisatie van Huttenbouwdorp is blij met nieuwe bedrijven sponsoren: “Zij maken een nieuw inschrijf- en betaalmodule en een eigen elektra aansluiting met duurzame stroom mogelijk.”

De Natuurspeelplaats Noorderhout is vlakbij de Hoefs, Hoeven, Werven & Zomerbuurt en winkelcentrum Bloemendaal. De organisatie ligt al jarenlang bij een team van stichting bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck. Meer informatie is te vinden op de nieuwe website www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl. De voorinschrijving start binnenkort.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl