Weekblad deGouda digitaal

Gouda Goed Bezig en Brede School initiatiefnemers Gouds IB netwerk

Gouda Goed Bezig, het Goudse initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zorgt voortdurend voor nieuwe samenwerkingen met lokale Goudse organisaties om een gezonde leefstijl bij Goudse inwoners onder de aandacht te brengen.

Samen met Brede school Gouda zetten zij vanaf deze maand een nieuw lokaal netwerk op voor Goudse Intern begeleiders uit het basisonderwijs. Het doel is om elkaar te ontmoeten en waar nodig verbindingen te kunnen leggen vanuit verschillende domeinen: zorg, onderwijs en sport. Donderdag 16 januari was de eerste bijeenkomst met als thema overgewicht bij kinderen signaleren en voorkomen. Wethouder Corine Dijkstra gaf hiervoor de aftrap.

Gouda Goed Bezig heeft samen met Brede School Gouda gekeken welke mogelijkheden er zijn om Goudse IB’ers zo goed mogelijk te informeren om signalen te leren herkennen. Daar is het idee voor een Gouds IB netwerk uit ontstaan, waarvan afgelopen donderdag 16 januari bij SPORT•GOUDA de eerste editie was. De doelstelling van het netwerk is elkaar ontmoeten, informeren, verbinden en ervaringen delen. Naast het thema overgewicht bij kinderen, komen in volgende bijeenkomsten ook andere thema’s aan bod, die de IB’ers gezamenlijk kiezen. Hierbij worden passende gastsprekers uitgenodigd.

Algemene informatie over Gouda Goed Bezig

Gouda Goed Bezig is het Goudse initiatief van het landelijke JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en onderdeel van SPORT•GOUDA. Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, wil Gouda Goed Bezig gezond eten én bewegen voor jongeren gemakkelijker maken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl