Weekblad deGouda digitaal

Gouda Goed Bezig, partner van de maand: de Brede School

Gouda – Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Regisseur van het project Aafke van Leeuwen van SPORT•GOUDA zet zich in om dit voor elkaar te krijgen, maar dit kan ze niet alleen. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, kunnen we gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijker maken. Goudse bedrijven dragen graag hun steentje bij en wij zetten hen daarom graag in het zonnetje. In november is dat Brede School Gouda. Gouda Goed Bezig ging op pad om het felbegeerde partner van de maand bordje te overhandigen en spraken Ayse Candan, coördinator bij de Brede School.

 • Wie zijn jullie?
  De Brede School is een organisatie die bestaat uit een netwerk van scholen en andere voorzieningen op het gebied van welzijn, cultuur, sport, natuur & techniek en educatie met als doel de ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders te vergroten en een actieve deelname van kinderen aan de samenleving te bevorderen, kinderen een goede ‘dagindeling’ te bieden, mogelijke achterstanden van kinderen weg te nemen en hun sociale competentie te vergroten.
 • Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Gouda Goed Bezig?
  Vanuit de Brede School organiseren we onder andere onderschoolse en naschoolse activiteiten voor Goudse kinderen. Binnen deze werkzaamheden zijn we ons bewust van het belang van voeding & bewegen en zijn we actief bezig met deze thema’s. Dit doen we onder andere door middel van de samenwerking met Gouda Goed Bezig.
 • Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van Gouda Goed Bezig en in welke vormen dragen jullie bij aan het project?
  Het doel van de Brede School is onder andere ontwikkelingskansen van kinderen optimaliseren. Onderdeel hiervan is kinderen kennis laten maken met diverse sporten en het stimuleren van sportdeelname. Door samen te werken met Gouda Goed Bezig versterken we elkaar daarin en zorgen we samen voor een goed aanbod voor Goudse Kinderen.
 • Wat doen jullie zelf aan gezondheid binnen jullie organisatie?
  Vanuit de Brede School organiseren we enkele keren per jaar activiteiten voor kinderen waarbij de focus ligt op gezondheid en bewustwording daarin. Bijvoorbeeld KinderResto, Slim Kiezen & Koken en Puur en Gezond Koken. Bij deze activiteiten leren kinderen hoe ze gezonde keuzes kunnen maken, welke variaties er allemaal zijn en wat voor invloed eten heeft op ons lichaam.

Ook het Sportkennismakingstraject i.s.m SPORT.PUNT Gouda draagt bij aan de gezondheid. Kinderen maken gedurende de basisschoolperiode kennis met twaalf sporten. Belangrijk uitgangspunt hierbij is kinderen structureel te laten sporten.

Op onze website is het actuele aanbod te zien: www.bsgouda.nl

 • Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?
  We hopen samen met Gouda Goed Bezig een aanbod van activiteiten/projecten te ontwikkelen wat bijdraagt aan de gezondheid van de Goudse kinderen. Bewustwording creëren is hierbij belangrijk. Gezonde voeding & bewegen moet geen drempel zijn. Samen met Gouda Goed Bezig hopen we dit te realiseren!

 

Wil jij je ook partner worden van Gouda Goed Bezig? Neem dan contact op met Aafke van Leeuwen, via: aafke.vanleeuwen@sportpuntgouda.nl of bel naar SPORT•GOUDA via: 0182 590 910.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl