Weekblad deGouda digitaal

Gouda Goed Bezig, partner van de maand: OBS de Kas

Gouda – Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Regisseur van het project Aafke van Leeuwen van SPORT•GOUDA zet zich in om dit voor elkaar te krijgen, maar dit kan ze niet alleen. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, kunnen we gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijker maken. Goudse bedrijven dragen graag hun steentje bij. In september nam OBS de KAS het felbegeerde partner van de maand bordje in ontvangst.

De uitreiking was tijdens een bijzondere viering. Na heel hard werken is De Kas namelijk, als eerste school in Gouda, opnieuw uitgeroepen tot gezonde school. Naast sport & bewegen hebben zij nu ook het vignet Voeding behaald. Wethouder Corine Dijkstra reikte het certificaat uit aan de school en Gouda Goed Bezig is trots. We spraken met directrice Hennie Spruijt.

 

 • Wie zijn jullie?
  Wij zijn obs de KAS! Een openbare basisschool in Gouda.
 • Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Gouda Goed Bezig?
  September vorig jaar organiseerde SPORT•GOUDA een kick-off bijeenkomst voor Gouda Goed Bezig. Tijdens deze Kick Off heb ik kennis gemaakt met Aafke van leeuwen en Gouda Goed Bezig.
 • Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van Gouda Goed Bezig en in welke vormen dragen jullie bij aan het project?
  Wij vinden het voor onze school en onze leerlingen belangrijk om gezonde voeding onder de aandacht te brengen. Dat past ook bij ons profiel als gezonde school. Het is fijn om dan soms te kunnen sparren!
 • Wat doen jullie zelf aan gezondheid binnen jullie organisatie?
  Wij proberen kinderen bewust te maken door op school het drinken van water te promoten, door 3 fruit/groentedagen te houden en door zelf het goede voorbeeld te geven. Elk jaar doen we een Voedingsproject te waarbij we met de kinderen gezond gaan koken. Ook de ouders worden hierbij betrokken.
 • Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?
  Met het certificaat ‘voeding’ dat we nu behaald hebben, kunnen we een voorbeeld zijn voor andere scholen. Doordat je een certificaat behaald hebt, ben je je veel meer bewust zijn van wat je als school op dat gebied kunt bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Wil jij je ook partner worden van Gouda Goed Bezig? Neem dan contact op met Aafke van Leeuwen, via: aafke.vanleeuwen@sportpuntgouda.nl of bel naar SPORT•GOUDA via: 0182 590 910.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl