Weekblad deGouda digitaal

Gouda Goed Bezig sluit naadloos aan bij ambities Sligro

Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Regisseur van het project Aafke van Leeuwen van SPORT•GOUDA zet zich in om dit voor elkaar te krijgen, maar dit kan ze niet alleen. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, wordt gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijker gemaakt.

Goudse bedrijven dragen graag hun steentje bij. Eén van die bedrijven is Sligro Gouda. Gouda Goed Bezig ging op pad om het ‘Partner van de maand’ bordje te overhandigen en sprak Robert Meijer, manager bij Sligro Gouda, de partner voor de foodprofessional en de foodliefhebber in de regio Gouda.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Gouda Goed Bezig?
“Wij hadden contacten met Gouda Goed Bezig regisseur Aafke en wij hebben zelf een programma met de landelijke Jongeren Op Gezond Gewicht organisatie. Toeval wil dat wij een samenwerking hebben met de KNVB die draait onder de naam ‘Lekker Bezig’. Hierin proberen wij samen met de KNVB de voetbal kantines in Nederland een stuk gezonder te maken. Wij bieden hiervoor allemaal gezonde concepten aan die makkelijk in elke sportkantine te implementeren zijn. “

Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van Gouda Goed Bezig en in welke vormen dragen jullie bij aan het project?
“Wij vinden dat Gouda Goed Bezig naadloos aansluit bij onze ambities als partner voor de food professionals die in de sportkantines werkzaam zijn. Wij willen ze helpen om de sportkantine een beetje gezonder, maar toch ook leuk en lekker, te maken.”

Wat doen jullie zelf aan gezondheid binnen jullie organisatie?
“Binnen de Sligro hebben wij een actief programma van ‘gezond zijn, gezond blijven’ waar mensen met voeding tips en bedrijfsactiviteiten aangespoord worden om gezond te leven. Eens per kwartaal zijn hier ook prijzen te winnen voor medewerkers.”

Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?
“Door onze gezonde concepten onder de aandacht van onze klanten te brengen hopen wij bij te kunnen blijven dragen aan de gezondheid van Goudse inwoners.”

Wie ook partner wil worden van  Gouda Goed Bezig, kan contact opnemen met Aafke van Leeuwen, via: aafke.vanleeuwen@sportpuntgouda.nl  of bellen naar SPORT•GOUDA: 0182-590 910.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl