Weekblad deGouda digitaal

Gouda Goed Bezig zorgt voor nieuw watertappunt

Gouda Goed Bezig zet zich dagelijks in om de leefstijl en omgeving van Goudse inwoners zo gezond mogelijk te maken. Sportkantines worden gezonder, er komen steeds meer rookvrije sport- en speelplekken en vanaf nu is er ook een nieuw watertappunt in de stad. Een gezond en duurzaam initiatief. Goudse inwoners konden al water tappen op de Markt en op het Centraal Station, maar sinds deze week is er ook op het Erasmusplein een watertappunt bijgekomen.

Kraanwaterdrinken is gezond en duurzaam
Gouda Goed Bezig, het Goudse initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zorgt voortdurend voor nieuwe samenwerkingen met lokale Goudse organisaties om een gezonde leefstijl bij Goudse inwoners onder de aandacht te brengen. De watertappunten zijn daarbij een mooi lokaal initiatief. Kraanwater is een natuurproduct en bevat 0,0 calorieën, dus gezond om te drinken. Het watertappunt is speciaal ingericht voor het navullen van waterflessen. Handig voor mensen die onderweg zijn. En naast gezond dus ook een duurzaam initiatief dat bijdraagt aan het milieu.

Het nieuwe tappunt op het Erasmusplein in de wijk Korte Akkeren is een samenwerking tussen Singelpark Gouda, gemeente Gouda en SPORT•GOUDA. Drinkwaterbedrijf OASEN plaatst de punten en heeft de punten in onderhoud. In de winter worden ze weggehaald in verband met bevriezingsgevaar.

Eind mei 2020 wordt er nog een tappunt gerealiseerd bij de Sportlaan in Gouda Oost.

Drink jij ook kraanwater?
Ga jij deze maand water tappen bij een van de Goudse watertappunten? Maak een leuke foto en stuur deze naar ons op. Wie weet maak jij wel kans op een gloednieuwe SPORT•GOUDA dopper!

De foto’s kun je sturen naar info@sportpuntgouda.nl t.a.v. Gouda Goed Bezig. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld. De foto’s zullen gebruikt worden voor social media en online doeleinden. Door deelname aan de actie geef je goedkeuring voor plaatsing van jouw foto op een van onze kanalen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl