Weekblad deGouda digitaal

Gouda in SBS6 programma ‘Green Make Over’

Gouda vormt het decor voor maar liefst twee afleveringen van het SBS6 Tv-programma Green Make Over. Zondag 18 oktober rond 16 uur is op SBS6 te zien hoe Marjolein en Bas Paauw uit Gouda hulp krijgen van het Green Make Over expertteam om hun twee kinderkamers energiezuinig, tochtvrij en milieuvriendelijk in te richten op een stijlvolle manier. En op 15 november is te zien hoe de experts Monika Harms en haar twee kinderen uit Gouda te hulp snellen. Zij kregen het thuis alleen maar warm onder de hete douche. Ook al stonden de 12 radiatoren te loeien, het huis was niet warm te krijgen met een torenhoge energierekening als gevolg. Het Green Make Over team schiet beide huishoudens te hulp met praktische tips en oplossingen. Ook wordt wethouder Hilde Niezen uit Gouda ondervraagd door programmamaker Gwen Jansen wat Gouda doet voor haar inwoners om hen te helpen als ze energie willen besparen thuis.

 

Consumentenbond

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Het woon- en lifestyleprogramma is vanaf 18 oktober elke zondag te zien rond 16 uur op SBS6. Op www.greenmakeover.nlzijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.

‘Mensen weten onvoldoende hoe ze thuis energie en geld kunnen besparen’

Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen. “De meeste mensen die zich bij mij aanmelden voor hulp, hebben geen idee waar te beginnen thuis om energiezuiniger te leven en/of om klimaatstress thuis tegen te gaan. Eerste hulp is voor deze mensen hard nodig. Velen zijn door het Coronavirus veel meer thuis en verbruiken daardoor meer energie. Of in periodes van extreme hitte zweten ze thuis de tent uit. De eerste reflex is dan om geld uit te geven aan een airco waardoor hun energieverbruik helemaal stijgt. Ze weten niet dat er veel energiezuinigere oplossingen zijn om je huis te verkoelen. Ook is veelal onbekend welke financiële hulp gemeentes juist dit jaar bieden aan hun inwoners om thuis energie te besparen. Eeuwig zonde. In totaal is er dit jaar 98 miljoen euro door de overheid beschikbaar gesteld voor huiseigenaren om thuis energiebesparende maatregelen te nemen. Ik zie het, als voormalig klimaatprutser, als mijn missie om mensen op de mogelijkheden en kansen te wijzen. Beter voor de portemonnee, wooncomfort, gezondheid en ook nog eens beter om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.”

Een groene opfrisbeurt voor het huis

Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis hoe je via diverse energieslimme en klimaatvriendelijke tips en tools thuis je energieverbruik fors kan verlagen maar tegelijktijdig wel lekker, comfortabel en stijlvol kan blijven wonen ondanks de klimaatverandering.

7 november: regionale Green Make Over Check in Gouda

Tijdens de uitzendperiode van het tv-programma zijn er, indien de RIVM richtlijnen het toelaten, op zaterdagen van 10 uur -16 uur regionale Green Make Over checks door het hele land. Het Green Make Over team deelt dan in samenwerking met de gemeente praktische energiebesparende tips en tools uit in de vorm van een drive-through. De Consumentenbond voert een autobandenspanningscheck uit. Een band op goede spanning bespaart al gauw 2% tot 5% aan brandstofverbruik en zorgt ook voor een langere levensduur van de band en meer veiligheid. Op 7 november is de Green Make Over Check in Gouda gepland van 10 tot 16 uur bij de Gamma. Op www.greenmakeover.nl kunnen mensen zich aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl