Weekblad deGouda digitaal

Gouda bij Kaarslicht komt goed op gang

Gouda- De dag begon vandaag regenachtig, maar dit mag de pret van Gouda bij Kaarslicht zeker niet drukken. In de Sint-Janskerk zorgt sfeervolle muziek en lekker eten voor de nodige sfeer. Achter de Waag staat, net als ieder jaar, een hartverwarmend levende kerststal. Op de markt zijn verschillende activiteiten gaande en ook de ganzenhoeder komt voorbij. In de binnenstad zijn rondleidingen, concerten en er lopen verhalenvertellers rond. Het begint nu steeds drukker te worden.

De kerstboom voor het stadhuis staat klaar, de kaarsjes staan in het raamkozijn en alle geluidsinstallaties, zijn geïnstalleerd: kaarsjesavond kan beginnen.

Traditiegetrouw bestaat het programma bij de boom tussen 19.00 en 20.00 uur uit een aantal vaste onderdelen. In het licht van de 1.500 kaarsjes achter de ramen van het stadhuis leest de burgemeester Milo Schoenmaker samen met kinderburgemeester Romaissa Magouh het kerstverhaal voor. Daarnaast is er samenzang en worden, als hoogtepunt van de traditionele ceremonie, de lichtjes in de prachtige kerstboom – dit jaar met nieuwe versiering – ontstoken. De Noorse burgemeester van Kongsberg Kari Anne Sand heeft samen met de kinderburgemeester deze eervolle taak.

Het programma rond de boom
18.30 – 19.00 uur     Samenzang
19.00 – 19.10 uur    Start met Pelle van Esch, gedicht door stadsdichter Hanneke Leroux en samenzang
Aansluitend de opening door burgemeester Milo Schoenmaker
19.10 – 19.20 uur     Muzikaal blok m.m.v. Amand Hekkers, Marin van Os, Bora Balci en & Pelle van Esch
19.20 – 19.35 uur     Kerstgedachte door burgemeester en voorlezen kerstverhaal
19.40 – 19.45 uur     Ontsteking lichtjes boom door burgemeester Kari Anne Sand (Kongsberg) samen met kinderburgemeester Romaissa Magouh 19.45 – 19.50 uur     Kinderkoor De Ridderslag en samenzang
19.50 – 19.55 uur    Speech kinderburgemeester en samenzang finale
19.55 – 20.00 uur    Afsluiting en dankwoord burgemeester Milo Schoenmaker

Muziek
Aan het programma rond de boom werken dit jaar drie klassieke zangers mee: Amand Hekkers, Martin van Os (beiden tenor) en Bora Balci (bariton). Daarnaast speelt Pelle van Esch op bastrombone. Deze jonge Gouwenaar van 16 is winnaar van het Prinses Christina Concours 2017. Tenslotte zingt ook het kinderkoor van basisschool De Ridderslag de sterren van de hemel. Het geheel wordt begeleid door de Brassband Schoonhoven en staat onder leiding van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart.

Gouda bij Kaarslicht

Winterfair Gouda bij Kaarslicht

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl