Weekblad deGouda digitaal

Gouda kan voordelig overstappen op glasvezel

Gouda – Oktober is overstapmaand bij Rekam. De netwerkbeheerder roept de inwoners van Gouda en omstreken op deze maand over te stappen op glasvezel, om te profiteren van supersnel, stabiel en toekomstbestendig internet. Veel woningen in de regio Gouda beschikken namelijk al over een glasvezelaansluiting, maar daar wordt nog niet door iedereen gebruik van gemaakt.

Wie in oktober overstapt van zijn huidige internetaanbieder naar een glasvezelprovider, krijgt van Rekam 30 euro teruggestort op zijn bankrekening. Veel inwoners zijn zich er niet van bewust dat er mogelijk al een glasvezelaansluiting in hun woning ligt. Dat is jammer, want daarmee missen ze heel veel, aldus Peter Oskam van Rekam: “Door de hoge en stabiele snelheid van internet via glasvezel (tot wel 1000 Mb per seconde) zijn er veel meer mogelijkheden. Interactieve televisie bijvoorbeeld. Daarmee kan men overal en altijd tv-programma’s pauzeren, opnemen en weer terugkijken. En ook nog eens in superieure kwaliteit. Ook bellen is veel minder storingsgevoelig. Daarnaast worden zorg op afstand en het bedienden van zogenaamde slimme apparaten in huis heel gemakkelijk. Met glasvezel hoef je dus nooit meer iets te missen.”

Meer keuzevrijheid

Glasvezel biedt volgens Rekam nog een belangrijk voordeel. Peter Oskam: “Het glasvezelnetwerk van Rekam is een open netwerk, waarop alle providers hun diensten kunnen leveren. Dat geeft de consument dus ook nog eens veel meer keuzevrijheid. En een glasvezelabonnement kan ook nog goedkoper zijn dan het huidige abonnement voor internet, telefonie en televisie.”

Er is voor iedereen een passend glasvezelpakket, aldus Rekam. Maar voor wie niet kan kiezen uit alle mogelijke providers en abonnementen, heeft de netwerkbeheerder een online keuzehulp ontwikkeld. Met deze handige tool kan in vijf eenvoudige stappen het ideale abonnement worden afgesloten. De keuzehulp is te vinden op rekamverbindt.nl

Waarom glasvezel?

Het internet wordt steeds intensiever gebruikt, bijvoorbeeld om films te downloaden, grote bestanden te versturen en te gamen. De traditionele netwerken kunnen dit nu al bijna niet meer aan. Glasvezel is juist gemaakt voor het vervoeren van grote hoeveelheden informatie en doet dat met de snelheid van het licht. En omdat de kabel niet gedeeld wordt met de buren, kan men op elk gewenst moment en op meerdere apparaten tegelijkertijd van dat snelle internet gebruikmaken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl