Weekblad deGouda digitaal

‘Gouda kent nog geen overspannen woningmarkt’

Gouda – In de regio Gouda zijn in het eerste kwartaal van 2017 bijna 12 procent meer woningen verkocht, dan in de eerste 3 maanden van 2016. Van een overspannen woningmarkt is in deze regio nog geen sprake, stelt makelaarsvereniging NVM in haar kwartaalcijfers.

De NVM-regio omvat de gemeenten Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, delen van Zuidplas, Schoonhoven, Vlist en Waddinxveen. Het aantal transacties is hier met bijna 12 procent gestegen naar 529 woningen. Daarbij liepen de transactieprijzen 8,1 procent op naar 234.000 euro en dat is nog steeds bijna 7 procent onder het prijsniveau bij het begin van de crisis.

Verkooptijd
In deze regio is 7,7 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Daarbij is de benodigde verkooptijd gedaald van 139 dagen naar nu 98 dagen. Met deze cijfers heeft deze regio nog niet de kenmerken van een overspannen woningmarkt. Het aanbod aan woningen is het afgelopen jaar met ruim 32 procent afgenomen; halverwege het eerste kwartaal stonden er 1100 woningen te koop. Ruim 35 procent van het aanbod staat al een jaar of langer te koop.

Gouda schaarste aan appartementen
In de gemeente Gouda is wel enigszins schaarste aan appartementen in het segment tot 80 m2 met een prijs onder de 150.000, populair bij starters.

De vier grote steden leveren bij elkaar zo’n dertien procent van alle kopers in de gemeente Gouda, Rotterdam is de grootste leverancier na Gouda zelf.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl