Weekblad deGouda digitaal

Gouda krijgt extra sociale huurwoningen

Gouda – Gouda krijgt de komende jaren enkele tientallen extra sociale huurwoningen erbij. Die zijn nodig voor het dubbele aantal  asielzoekers dat de gemeente van het Rijk  moet huisvesten (dit jaar 85), maar ook voor de andere almaar groeiende groep woningzoekenden met een urgentie, zoals tienermoeders en gescheiden mensen. 

In Gouda zullen geen zeecontainers verschijnen voor de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning, ook worden geen vakantiewoningen voor hen gebruikt. Wel gaan er volgens wethouder Rogier Tetteroo (Ruimtelijke Ordening) minder sociale huurwoningen worden gesloopt en zullen er sociale huurwoningen worden bij gebouwd. Hij denkt dan aan enkele tientallen per jaar, en dat gedurende een jaar of tien. “Dat moet al voldoende zijn als we het met zijn allen redelijk vinden dat woningzoekenden zonder urgentie ongeveer anderhalf jaar moeten wachten op een woning.”

De totale groep woningzoekenden met een urgentie wordt steeds groter, daar komt bij dat er minder sociale huurwoningen beschikbaar zijn doordat er in het verleden is gesloopt en doordat ouderen langer thuis blijven wonen.

Daar waar het kan, zal naast extra bouwen ook worden gekeken naar transformatie van bestaande gebouwen (als het stadskantoor of Julianastaete) naar woningen.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl