Weekblad deGouda digitaal

Gouda krijgt gloednieuw muziekevenement met Koningsnacht

Gouda – Koningsnacht op de Markt in Gouda wordt op 26 april 2018 nieuw leven ingeblazen. Het muziekfestival heet “Hart van Oranje” en vervangt het voormalige festival “Oranjenacht”, dat in 2017 niet is doorgegaan. Hart van Oranje wordt door een nieuwe organisatie neergezet en is geheel gratis toegankelijk.

Met het festival willen de organisatoren het saamhorigheidsgevoel in Gouda vergroten en de lokale economie stimuleren. De organisatie heeft van de gemeente Gouda €25.000,- subsidie ontvangen om het project te kunnen realiseren.“Het doel van het festival is om verschillende culturen en leeftijdsgroepen met elkaar in contact te brengen en de nadruk te leggen op gemeenschappelijke waarden. We zijn allemaal Nederlanders, die de verjaardag van onze koning vieren. Liefde voor Nederland, maar vooral voor elkaar, staat op Hart van Oranje centraal.”, aldus organisator Jeffrey van Sluijs. Deze doelstelling zal op het festival de rode draad vormen, zowel door de programmering als binnen de communicatiekanalen. Van Sluijs: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We gaan ons hier 100% voor inzetten.”.

Waar komt de nieuwe naam vandaan? Organisator Ruissen licht toe: “Het hart staat voor liefde en saamhorigheid voor elkaar, voor Nederland en voor de koning. Het hart heeft ook een geografische betekenis: het evenement vindt plaats midden in Nederland, midden in het groene hart en midden in het centrum van de stad Gouda. Bovendien ziet de markt van Gouda er vanuit de lucht uit als een hart. Vanwege deze veelzijdige betekenis, is het typische oranje festivalhart overal terug te vinden in de communicatie op en rondom het festival.”.

De festivalprogrammering is nog volop in de maak, maar de organisatie kan alvast twee namen bevestigen: de feestband Waterproof Shampoo en de Goudse coverband De Koffers. De avond wordt gehost door MC Tricky Gullivan, die met zijn enthousiasme en energie het feest naar een hoger niveau zal tillen. Over de andere namen zijn de heren nog in gesprek: “We zoeken naar artiesten die goed aansluiten bij de doelstelling van het festival en de doelgroep. Afwisseling is belangrijk, maar vooral ook een goede feeststemming. Waterproof Shampoo, De Koffers en MC Tricky Gullivan sluiten daar goed bij aan. Voor de rest van de programmering nemen we nog even de tijd. Nieuwe namen worden aangekondigd op www.hvoranje.nl en onze sociale media, dus hou deze goed in de gaten!”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl