Weekblad deGouda digitaal

Gouda Onderneemt: ‘Goudse economie vereist meer aandacht van stadsbestuur’

Gouda – De Goudse ondernemers verenigd in Gouda Onderneemt vragen het stadsbestuur krachtig en alert op te treden omdat er op dit moment veel ontwikkelingen in de regio zijn die de Goudse economie onder druk zetten. Ze vinden dat Gouda het zich niet kan permitteren om maandenlang het Actieprogramma Economie Gouda op een laag pitje te zetten, ook al is er een bestuurlijke crisis. Dat laten zij in een brief aan de burgemeester, verkenner Hans Andersson en de fractievoorzitters weten. 

“Na het uiteenvallen van de coalitie in de gemeenteraad van Gouda is het helaas ook stil geworden rond de activiteiten van de gemeente als samenwerkingspartner in het Actieprogramma Economie. Hoewel de ambtenaren hun best doen, is er op dit moment politiek en bestuurlijk nauwelijks aandacht voor de economie in Gouda – zo lijkt het. Terwijl om ons heen veel ontwikkelingen zijn die de Goudse economie onder druk zetten”, zo schrijven de ondernemers.

Krachtig en alert bestuur nodig
Het bedrijfsleven heeft een krachtig en alert bestuur nodig, zo stellen zij, “om te voorkomen dat door uitvoering elders van een Outlet en notabene nieuwbouw van kantoren (dit ondanks een provinciale aanwijzing tot beperking die Gouda opgelegd kreeg!) de uitvoering van ons gezamenlijke Actieprogramma Economie Gouda ‘verwordt’ tot slechts nog het oplossen van lokale leegstandsproblemen. We laten een vicieuze cirkel van leegstand, krimp, werkgelegenheid, innovatie, duurzame herontwikkeling, stageplaatsen, onderwijs enz enz ons zo ‘aanleunen’.” Door de mogelijke komst van de Outlet en de uitbreiding of nieuwbouw van kantoren in de directe omgeving van Gouda, komt de stad in de verdrukking, vinden de ondernemers. Dringende actie is gewenst. Zeker nu ook een bedrijf als Centric heeft aangegeven per 2018 uit Gouda te zullen vertrekken.

Regionaal museum van oudheden
Een krachtig tegenwicht is nodig, schrijft voorzitter Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt. En wel nu. “Gouda zal anders verworden tot een regionaal museum van oudheden (hoe mooi ook!).”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl