Weekblad deGouda digitaal

Gouda, stad van Valentijn

Gouda – Op dinsdag 14 kunnen maar weinig mensen/kinderen naar de stad komen daarom neemt Gouda vast een voorschot op Valentijnsdag op zaterdag 11 februari met een breed scala aan activiteiten, een samenwerking van de ondernemers binnenstad en de culturele instellingen.

De Binnenstad
Om 11 uur start de succesvolle Geheime liefdesroute in het Oude Stadhuys op de Markt. Deze geheime route voert u niet alleen langs verrassende specialiteitenwinkels, maar ook langs diverse horecaondernemingen, galeries, cultuurinstellingen en andere leuke Goudse ondernemers. Bij elk adres krijgt u het volgende te bezoeken adres. De route is tot 16.00 uur te lopen. Er is plek voor ca. 100 mensen om de route te lopen, op=op in dit geval.

De hit van Valentijnsdag, Trouwen voor 1 dag, is ook weer terug. Van 12 tot 16.00 uur mogen de kinderen weer voor één dag in het huwelijk treden met elkaar, met opa en/of oma, papa en/of mama, de buurvrouw noem maar op. Alleen niet met dieren. Levende dieren mogen NIET mee in ’t Oude Stadhuys op de Markt, omdat ze wel eens de benen nemen en dat kan niet in ons schitterende stadhuis. Trouwen voor 1 dag is er ook voor volwassenen, ’s avonds van 18-21 uur. De volwassenen dienen zich i.v.m. de planning vooraf aan te melden via info@ondernemersgouda.nl

Het Stadhuis is als vanouds weer roze aangelicht maak selfie’s en stuur Gouda de wereld in! Behalve het stadhuis zijn ook diverse culturele instellingen roze aangelicht t.g.v. de dag van de liefde en zijn er diverse horecazaken met Valentijnsarrangementen.

Er zijn veel Valentijnactiviteiten in de Culturele instellingen op 11 februari
In Cultuurhuis Garenspinnerij kun je meedoen aan de Valentijnsworkshop ‘Ik versier Gouda’. Hier zijn zo’n 50 kazen te beschilderen. De mooiste kaas ontvangt een Gouda pakket en de kazen zullen uiteindelijk tentoongesteld worden in de Beste binnenstad. Behalve kazenschilderen kun je in Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel ook liefdesbriefjes en -gedichtjes schrijven en ophangen. De workshops zijn tussen 13.00 en 15.00 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda op de eerste etage in de foyer.

Museum Gouda, Word verliefd op ons museum en –café! Maak een selfie bij je lievelingsschilderij en plaats deze op onze Facebookpagina. De mooiste foto komt op de website www.museumgouda.nl. De winnaar krijgt bovendien een prijzenpakketje.

Laat de foto zien bij het museumcafé en u ontvangt uw tweede kopje koffie gratis. (Entree van het museum is niet gratis)

 In de Chocoladefabriek, de stadsbibliotheek kan je tussen 11 en 16.00u speedworkshops volgen : ‘ Ik verklaar je de liefde’  in tekst en beeld.

 De Goudse Schouwburg rolt de Roze loper uit en organiseert ook een fotowedstrijd: maak een leuke, lieve of theatrale foto op de roze loper en maak kans op vrijkaarten voor Body Language! Deze komische voorstelling met o.a. Alfred van den Heuvel is op Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) te zien in De Goudse Schouwburg.

Cinema Gouda vertoont een film in Valentijnssfeer, Fifty Shades Darker, naar de bestseller van E.L. James en het vervolg van de spraakmakende film Fifty Shades of Grey.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl