Weekblad deGouda digitaal

Gouda Waterstad

#Gouda-Drie dagen lang zijn er volop activiteiten in het Gouwe Havenkwartier tijdens het Gouda Waterstad festival. Het festival start op donderdag 19 juni met optredens op het drijvend podium. Van 20.00 tot 22.00 uur zijn er optredens van Sanne Rooseboom, Gerard Overkamp West Zuidwest, Jaap Mulder en de stadsdichter Ruud Broekhuizen.

Vrijdag 20 juni is de opening van de tweede Julianasluis. Voorafgaand hierop start Marina Perdijk om 11.30 een sluizenwandeling. Vanaf het stadhuis neemt zij deelnemers mee langs sluizen en gemalen naar het sluizeneiland waar de officiële openingshandeling plaatsvindt van de sluis. De wandeling is gratis, maar men moet zich vooraf wel aanmelden via www.goudawaterstad.nl. Ook is er na de openingshandeling de mogelijkheid mee te varen op de trekschuit Jan Salie. Tickets (a tien euro) zijn verkrijgbaar bij de VVV op de Markt. Vrijdagavond worden tussen 17.00 en 23.30 uur de Oost- en Westhaven samen met de Visbanken omgebouwd tot een lounge in de open lucht met drie muziekpodia.

Muziek

Zaterdag 21 juni strijden zestien bedrijventeams tegen elkaar tijdens de IJsselregatta bij de IJsselkade. In de Museumhaven tonen schippers hoe het maritieme leven van vroeger eruit zag. Ook is het de opstapplaats voor de theaterrondvaart waar een stadsgids vertelt over de historie van de panden en de havens. Kinderen kunnen zaterdag hun kapteinsdiploma halen tijdens de Waterspelen in het Amsterdams Verlaat. Verder is er overdag veel muziek te horen. Op het drijvend podium zijn er tussen 15.00 en 17.00 uur optredens van de Goudse Harmonie De Pionier waarna om 17.00 uur het Midzomer Grachtenfeest begint. Zondag 22 juni vertrekken de gastschepen tussen 12.00 en 13.00 uur uit de Museumhaven. Zie voor het volledige programma www.Goudawaterstad.nl

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl