Weekblad deGouda digitaal

Gouda zeer kindvriendelijk uit de test

Een zorg voor elke jonge of aanstaande ouder: waar zullen mijn kinderen het fijnst, gezondst, veiligst en gelukkigst opgroeien? Verhuizen we naar een grote, maar drukke stad of zoeken we liever de rust en ruimte op in een klein maar fijn stadje of dorp? Je wilt natuurlijk het aller-allerbeste voor je kinderen en daarom wil je alleen verhuizen naar de stad die ze het aller-allerbeste kan bieden.

Verhuis je naar Den Haag, lekker dichtbij het strand, of zwemmen jouw kinderen liever in het meer waar Hoorn aan ligt? Apeldoorn heeft de Apenheul, maar Tilburg ligt naast Beekse Bergen wat dan weer de grootste dierentuin van Nederland is. Amstelveen, Haarlem en Zaandam hebben de voordelen van een grote stad zoals Amsterdam binnen handbereik maar liggen wel weer midden in de Randstad waar de lucht het meest vervuild is in heel Nederland. ’s Hertogenbosch heeft de Brabantse gezelligheid met natuurlijk het jaarlijkse carnaval als hoogtepunt, maar ja carnaval kan je ook vieren in Zuid-Limburg wat dan weer is uitgeroepen tot meest ongezonde regio van Nederland. Een lastige keus dus, zo blijkt alweer.

Omdat Nederland 380 gemeenten kent, zijn alleen de 41 grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken voor dit onderzoek. Gebaseerd op verschillende criteria, zoals bijvoorbeeld het aantal basisscholen, het aantal middelbare scholen, het aantal sportverenigingen, de kans op angst/depressie en de veiligheid, is hier een score uitgekomen wat de Beste Stad is om te wonen als Ouders (BSO). Voor elke (aanstaande) ouder; lees gauw verder in welke stad jij het beste kunt wonen met jouw kinderen!

Let op, deze score is dus puur gebaseerd op statistische analyse en laat subjectiviteit buiten beschouwing.

DE TOP 10 STEDEN OM TE WONEN MET KINDEREN

  1. Haarlem
  2. Leiden
  3. Delft
  4. Hoorn
  5. Gouda
  6. Zoetermeer
  7. Purmerend
  8. Amsterdam
  9. Hilversum
  10. Utrecht

Het blijkt dat Gouda heel goed uit deze test komt! Een vijfde plek is natuurlijk iets om trots op te zijn. Ga zo door Gouda!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl