Weekblad deGouda digitaal

Gouda zoekt nieuwe stadsdichter

Gouda – De stad van Stroopwafels, Kaarslicht, Kazen en Gouwenaars. De stad van Vroman, Inez Meter en Pieter Stroop van Renen. De stad van prachtige grachten en vunzige vuilnisbakken. Van samen rond de kerstboom zingen tot met je tractor op de ijsbaan springen. De stad van cijfers en letters. Van woorden die zingen en klinken en galmen. Die stad, onze prachtige stad, schreeuwt het uit om bezongen te worden. Geëerd, bespot, geprikkeld, gestreeld; noem het wat je wil. De stad heeft taal nodig.

Daar is een stadsdichter voor nodig. We hebben er al negen gehad, gelezen, versleten. Negen verschillende stemmen, stijlen en karakters. Nu schreeuwt Gouda om de tiende. Wie pakt de kroon? Wie heeft er wat mooie woorden, wie heeft er juist harde klanken over voor de stad en de Gouwenaars?

Wie wil bij Gouda bij Kaarslicht bij de boom spreken? Wie wil met woorden een feestje bouwen als Gouda 750 jaar bestaat? Wie wil de gemeenteraad vertellen hoe het nou eigenlijk echt zit, al dan niet op rijm? Of met een goed gemikte limerick het gat in de begroting dichten, mag ook.

Ken jij de tiende van Gouda? Zorg er dan voor dat die zich aanmeldt. Gouda barst van het taaltalent. Barst maar open en maak je bekend.

Stadsdichter (m/v/x) gezocht, leeftijd geen bezwaar. Moet wel in Gouda wonen. Drie gedichten willen we zien, waarvan één ‘Gouds’.

Aanmelden kan door je gedichten vóór 31 januari in te sturen via www.goudapoeziestad.nl of via stadsdichtersgouda@gmail.com .

De Goudse stadsdichtersverkiezing bestaat uit een voorronde en een finale.

De voorronde wordt gehouden op vrijdag 14 februari in De Theaterbakkerheij.

De finale is zaterdag 7 maart in de Chocoladefabriek.

Deze grote bijeenkomsten worden zoals altijd feestelijk ondersteund door muzikale acts en zijn voor het publiek gratis toegankelijk!

De eerste negen stadsdichters van Gouda:

Inez Meter (2003), Aart Both (2004), Frouwkje Zwanenburg (2005 – 2007), Aai Gerhardt (2007 – 2009), Jan Graafland (2009 – 2011), Klara Smeets (2011 – 2014), Ruud Broekhuizen (2014 – 2016), Hanneke Leroux (2016 – 2018), Pieter Stroop van Renen (2018 – 2020

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl