Weekblad deGouda digitaal

GoudaFM bestaat 7 jaar

Dit jaar vieren we dat de radio 100 jaar bestaat in Nederland. Garro Wiersema kijkt terug op de start van GoudaFM.

Het was 2011 toen ik het tijd vond voor een sabbatical. Ik had bijna twaalf jaar non-stop gewerkt aan de grote infrastructurele projecten op het gebied van openbaar vervoer. Mijn grote wens? Eenvoudig, een eigen radiostation beginnen. Immers vanaf mijn achtste was ik al gefascineerd door de radio en op mijn twaalfde had ik mijn eerste illegale zender. Inderdaad, op zolder bij mijn ouders. Feitelijk werd het zaadje van GoudaFM op deze zolder geplant.

In februari 2012 begonnen de eerste uitzendingen van GoudaFM vanuit mijn eigen woning. Zeg maar, werkkamer eruit, studio erin. Kijk dat is nog eens een leuke sabbatical; je begint gewoon een nieuw bedrijf. De horizon was één jaar, daarna zagen we wel weer.

Uitzenden vanuit mijn woning werd al snel te ingewikkeld en dus gingen we op zoek naar een eigen locatie voor GoudaFM. Die vonden we aan de Antwerpse weg. Pal tegenover de Mc Donalds, op de bovenste etage van het BMW Breeman pand. Deze etage was eigenlijk een penthouse en stond al jaren leeg. Een te gekke plek met zelfs een sauna in het pand. Eén nadeel, internet was een dingetje en laten wij nu net vanaf het begin het radiostation als streaming video zijn gestart.

In februari 2017 tekenden we het contract met de Chocoladefabriek. Onze studio ging opnieuw verhuizen. Ditmaal naar het hart van de Goudse samenleving. Hier komen iedere week bijna 11.000 mensen binnen! De bibliotheek, Kruim, Streekarchief en de Drukkerswerkplaats werden onze nieuwe collega’s. GoudaFM bestaat ondertussen al 7 jaar. Begonnen als een grapje en uitgegroeid tot de mooiste droom.

GoudaFM in 2012 in de huiskamer
GoudaFM in 2014 op de Antwerpseweg
Sinds 2017 in de Chocoladefabriek

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl