Weekblad deGouda digitaal

GOUDasfalt presenteert bidbook

# Gouda – GOUDasfalt presenteerde woensdagavond 2 december haar plannen voor de ontwikkeling van het voormalige Koudasfalt terrein aan de Gouderaksedijk aan de Goudse gemeenteraad. Daarbij werd het eerste exemplaar van het zogeheten bidbook overhandigd aan burgemeester Schoenmaker. De raadsleden waren vooral geïnteresseerd in de financiële onderbouwing, die in het bidbook nog niet wordt uitgewerkt.

In de loop van januari zal hierover meer duidelijk worden. Een aantal partijen vroeg zich af waarom er niet wordt samengewerkt met de Verbinding, die met een alternatief plan voor de locatie is gekomen.
Maud Roukens, bestuurslid van de stichting GOUDasfalt liet weten dat er volgende week weer een gezamenlijk overleg gepland is.

Maud Roukens en Peterpaul Kloosterman (ook bestuurslid van GOUDasfalt) presenteerden de plannen. Waarna de fracties in de gelegenheid zijn om vragen te stellen. Belangrijke rode draad in de presentatie was het behoud en hergebruik van wat nu op het terrein aanwezig is. Ook wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de industriële details. Denk hierbij met name aan de Lange Arm.

Voor GOUDasfalt zijn verder waarden als: toegankelijk, sociaal, duurzaam, energieneutraal, innovatie, belangrijke uitgangspunten.

Hoe nu verder met GOUDasfalt

In januari is er overleg in de raad en op 3 februari worden er knopen doorgehakt over de start van het project. Voor die tijd zal ook de financiële paragraaf en de exploitatiebegroting verder zijn uitgewerkt.

Insteek is om het eerste jaar te gebruiken voor het verder ontwikkelen van de plannen.  GOUDasfalt noemt deze fase: ‘reuring en smoel’. De volgende fase, 2017-2022 krijgt als leidraad: ‘groei en bloei’. 2022 is: ‘dubbel feest’. Gouda bestaat in dat jaar 750 jaar.

Het bidbook is te downloaden op de website van GOUDasfalt. http://www.goudasfalt.nl/bidbook-klaar/

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl