Weekblad deGouda digitaal

Gouds sporttalent op vernieuwde Wall of Fame in de Mammoet

Gouda – De sapjes staan klaar, de ballonnen zijn opgeblazen en een deel van de Wall of Fame gaat schuil onder feestelijk knaloranje inpakpapier met blauwe linten. Vanavond vond om 18:30 uur de onthulling plaats van de vernieuwde Wall of Fame in Sportcentrum de Mammoet.

Chabeli Arenberg Peeters, Ecco van der Veer, Tom Olde Heuvelt, Frank Strooker, Mario den Edel, Julia van der Sprong en Boy Vogelzang. Allemaal hebben ze bijzondere prestaties geleverd op sportvlak en bijna allemaal hebben ze al eerder een sportpenning van de gemeente Gouda in ontvangst mogen nemen. Voor Chabeli is dit bijzondere moment vandaag aangebroken. Samen met wethouder Michiel Bunnik grinnikt ze om het feit dat hij per ongeluk het lijstje van collega Boy erbij heeft gepakt om al Chabeli’s verdiensten in de sport te benoemen. Voor de duidelijkheid: Chabeli won eerder zilver op het WK fighting system jiu jitsu en werd onlangs Nederlands kampioen in deze sport. Met een brede lach neemt ze haar penning in ontvangst om direct aan te sluiten bij haar sportmaatjes bij haar eigen prachtige bordje aan de Wall of Fame.

Boy Vogelzang
Boy, die al vanaf zijn vijfde judoot en op zijn zevende de overstap maakte naar jiu jitsu, heeft zich al onsterfelijk gemaakt door in 2017 het goud binnen te halen bij de World Games; hèt belangrijkste jiu jitsu-toernooi ter wereld, vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Hij kwam vorig jaar, na een langdurige blessure, direct keihard terug in zijn gewichtsklasse -77 kg en won de Grand Slam Balkan Open. Boy werkt er nu aan om punten te verzamelen en zich uiteindelijk te kwalificeren voor de World Games in 2021. Afgelopen weekend had hij het zwaar tijdens het EK in Roemenië: ‘De tegenstanders uit de loting bevonden zich dicht bij mij in de rankings. Dan kom je er niet makkelijk in; je moet direct vol aan de bak.’

Zit zijn blessure hem nog in de weg? ‘Het blijft een zwakke plek, mijn knie is af en toe dikker. Het weerhoudt me er niet van er helemaal voor te gaan.’ Boy richt zich nu in zijn training op kracht en krachtuithouding: ‘Dat is nodig is deze gewichtsklasse. Daar kan ik nog in groeien.’ Tenslotte vraag ik Boy waar zijn tegenstander voor vreest in een gevecht met hem: ‘Ze vrezen me in alle fases van het spel.’ En dat is de mentaliteit die je aan de Wall of Fame doet belanden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl