Weekblad deGouda digitaal

Gouds Watergilde teleurgesteld in aanpak wateroverlast centrum

Het Gouds Watergilde heeft teleurgesteld gereageerd op het Kaderplan Bestrijding Bodemdaling dat de wateroverlast in het centrum aan moet pakken. De kern van dat plan is om het laagste deel van het centrum los te koppelen, om alleen daar een fikse peilverlaging door te voeren. Dit stuit de stichting tegen de borst.

‘Dit druist dwars tegen onze Watervisie in. Het biedt geen oplossingen voor de hele binnenstad, het is niet integraal en niet duurzaam. Bovendien kleven er veel te veel nadelen en onzekerheden aan’, schrijft het Watergilde in een reactie. Ze sommen de risico’s van de gedeeltelijke peilverlaging op: ‘Extra bodemdaling, er is grote kans op meer schade aan huizen dan alleen paalrot en waterschade, kades kunnen instabiel worden, en het beperkt de doorvaarbaarheid van de binnenstad’.

Aanpak hele binnenstad
Het Watergilde pleit voor een aanpak in de hele binnenstad en niet alleen in het laagste gedeelte. ‘Alleen met zo’n [integrale] aanpak kan de vitaliteit en de historische uitstraling van de binnenstad verder versterkt worden en tegelijk een duurzame oplossing voor de wateroverlast worden gerealiseerd’. Ook wijst de stichting op het feit dat ondanks veel onderzoek nog veel onduidelijkheden zijn, die ‘vragen daarom om nader onderzoek’.

Inspraakperiode
Na de presentatie van het KBB vorige week is nu de inspraakperiode begonnen, waarin belanghebbenden hun zienswijzen kunnen indienen. Het Watergilde zegt daar met een ‘onderbouwd alternatief’ te komen op het huidige plan.

Lees hier het artikel ”Plan bodemdaling centrum gepresenteerd: peilverlaging laagste deel centrum” terug.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl