Weekblad deGouda digitaal

‘Goudsch Abdij Bier’ smaakt naar meer

Gouda – Op dinsdag 8 oktober overhandigde Jeroen Bunnik de eerste doos ‘Goudsch Abdij Bier’ aan Jan-Willem van der Wolf, voorzitter van Stichting Broederschap Sint-Jan. Het ‘Goudsch Abdij Bier’ is een stout-achtig bier van 7,5% en wordt met veel passie gebrouwen in Bunnik’s Bierbrouwerij.

Voor het etiket werd inspiratie opgedaan uit de afbeelding van Glas 6 van de in totaal 72 glazen welke de Goudse Sint-Janskerk rijk is. Dit Glas laat een verdedigingslinie zien met een vijftal kanonnen en veertien soldaten in een tafereel met een broodbakkerij en braadspit. Glazenier Dirk Crabeth (circa 1505 – 1574) heeft zich uitgeleefd in de verhalende details van de voorstelling. De taferelen verbeelden de Israëlieten, die na hun schijnaanval en de vlucht van de Assyriërs het vijandelijke kamp betreden, beslag leggen op de achtergelaten bezittingen en vervolgens hun overwinning vieren.

Sint-Janskerk
De ‘Broederschap Sint-Jan’ is een groep van lokaal en regionaal betrokken ondernemers welke tot doel heeft ‘het rijke cultuurgoed van de Sint-Janskerk te Gouda te bewaken en te onderhouden middels geldelijke ondersteuning’.  Hiertoe wordt het bedrijfsleven in Gouda en omgeving benaderd en biedt ondernemers exclusieve faciliteiten rondom de schoonheid van de kerk en de Glazen; de financiële resultaten hiervan komen alleen ten goede aan de instandhouding van het monument ‘Sint-Janskerk’ zodat deze kostbare cultuurschat voor het nageslacht kan worden bewaard. Daarnaast is de ‘Broederschap Sint-Jan’ ook onderdeel van de organisatie rondom Gouda Stad van Winterevenementen dat rond de kerstperiode plaatsvindt. Elk jaar tijdens de kerstperiode worden de wereldberoemde Goudse Glazen van de Sint Janskerk ‘s-avonds van binnenuit aangelicht.

Jan-Willem van der Wolf, Jeroen Bunnik en Arjen Voogt.

Voorlopig is het ‘Goudsch Abdij Bier’ onder andere verkrijgbaar in de Museumwinkel van de Sint Janskerk en bij ’t IJsselhuis. De flesjes zijn los te koop, of per twee stuks met bijpassend bierglas. Deze zitten in een bijzonder originele geschenkverpakking.  Van ieder flesje bier komt er €0,50 ten goede aan het groot onderhoud van de Sint-Janskerk.


Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl