Weekblad deGouda digitaal

Goudse bedrijven bij winnaars Ondernemersprijs Midden Holland

Gouda – De winnaars van de tweede editie van de Ondernemersprijs Midden Holland zijn maandagavond 11 januari bekend gemaakt in de Goudse Schouwburg in Gouda. De prijs in de categorie Detailhandel en Horeca ging naar Brood & Ko uit Bodegraven (met een zaak in Gouda). In de categorie MKB ging de award naar Ortho Innovatief uit Nieuwerwerk aan den IJssel. Technolution uit Gouda mocht de award in de derde categorie, Grootzakelijk, in ontvangst nemen. De avond werd gepresenteerd door theatermaker en sneldichter Willem Gunneman.

Naast Brood & Ko waren er nog twee genomineerden in de categorie Detailhandel en Horeca; Playtoday LEGO Shop en Banketbakkerij van Dijk. Playtoday is in bijna drie jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende Lego speciaalzaken van Nederland. Van Dijk is bij het 125-jarig jubileum tot hofleverancier benoemd, een waardering waar de onderneming trots op is. Na de motivatie waarom deze bedrijven genomineerd waren, maakte de juryvoorzitter bekend dat Brood & Ko de winnaar van deze categorie was. Een echt familiebedrijf waar al vele generaties het echte bakkersambacht centraal staat. Burgemeester Christiaan van den Kamp van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overhandigde de award aan de familie van Daalen.

Ortho Innovatief

Na de uitreiking van de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de tweede categorie, MKB, op het podium. Na een gesprek en vertoning van de films van de genomineerden maakte juryvoorzitter Nicole Stigter bekend dat Ortho Innovatief, van Arie van Tienhoven de winnaar was. Burgemeester Gert-Jan de Kats kwam namens de gemeente Zuidplas op het podium om de prijs te overhandigen aan Ortho Innovatief. Ortho Innovatief is er voor mensen, betrekt mensen, innoveert en speelt in op een maatschappij die qua zorg aanzienlijk verandert. In de categorie MKB waren ook iTZiT en VSE Industrial Automation genomineerd. iTZiT stelt onder andere door het beschikbaar stellen van stageplaatsen jonge mensen in staat programma’s te ontwikkelen met toepassing van game en virtual reality techniek. Bij VSE Industrial Automation wordt met innovatieve passie voor techniek voor alle klantwensen kwalitatief hoogwaardige oplossingen verzorgd.

Technolution Nederland

 In de categorie Grootzakelijk namen Boska Holland Cheesewares, Eosta en Technolution Nederland het tegen elkaar op. Boska Holland Cheesewares is marktleider in alles wat met kaas te maken heeft behalve de kaas zelf. Bij Eosta, een internationale distributeur in biologische groenten en fruit, komt hun label Nature and More als postzegel op al hun producten, zodat consumenten eenvoudig toegang hebben tot specifieke informatie over de telers en hun ecologische en sociale inspanningen. Marcel Dukker van Technolution Nederland mocht de award ‘Ondernemer van het Jaar’ in de categorie Grootzakelijk in ontvangst nemen van burgemeester Milo Schoenmaker van de gemeente Gouda. Technolution besteedt veel aandacht aan ethiek, kwaliteit, milieu en veiligheid, zowel in haar producten als in de dagelijkse aansturing van het bedrijf. Na de uitreiking van de drie awards kon het netwerken beginnen.

De Ondernemersprijs Midden Holland werd georganiseerd door Network Business Events in samenwerking met de gemeentes Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk, businesspartners en ondernemersverenigingen.

OPMH, allen

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl