Weekblad deGouda digitaal

Goudse Billy Elliots schitteren op de planken

Een droom komt uit voor de jongens Laurian Serno en Wisse Scheele uit Gouda. Samen met vier andere jongens spelen zij de hoofdrol van Billy in de grote musical Billy Elliot. Na maanden vol repetities hebben ze de eerste shows er op zitten. Ze genoten van de premières en beginnen deze week het speelprogramma.

“Het is super leuk”, reageert Laurian. “Het was weer even wennen na de zomervakantie. In het begin had ik veel spierpijn. Ik merk wel verschil tussen de première en de vierde voorstelling die ik dinsdag had. Het wordt steeds makkelijker en ik leer veel op het podium.” De dertienjarige 2 atheneum-leerling van de GSG Leo Vroman moet goed kunnen plannen. “Het is wel pittig met het huiswerk. Vaak maak ik dat in de trein.” Tijdens de repetities, van januari tot en met juli, was hij vijf keer per week in het Circustheater waar hij intern onderwijs kreeg. Nu draait hij weer mee op school en treedt hij gemiddeld vijf keer per maand op. Laurian begon als turner en ontwikkelde een liefde voor het dansen. Hij combineerde zijn turnen bij Velocitas met streetdance lessen bij Balletschool Marcella. Nadat hij door alle auditierondes voor de musical Billy Elliot kwam, kreeg hij dans-, zang- en acteerlessen op de Billy Elliot sCool. “Voor turnen heb ik nu geen tijd meer. Ik weet nog niet wat ik na de musical ga doen. Maar ik zou heel graag willen gaan acteren. Later hoop ik acteur te worden en het liefst zou ik ooit met Johnny Depp in een film spelen.”

Dromen
Wisse onder_stagenl_be_230715-125Wisse Scheele (12) droomt al sinds hij een klein kind was van een hoofdrol in de musical. “Op mijn achtste ging ik met mijn vader naar de musical Billy Elliot in Londen. Ik zei toen dat als de musical in Nederland komt, ik auditie zou willen doen. Toch twijfelde ik even toen het zover was. Ik wist niet of het wel wat voor mij was. Maar ik ben echt blij dat ik zover gekomen ben.” Wisse combineert de musical met de Nationale Balletacademie in Amsterdam. “Mijn school vindt het heel leuk dat ik de musical mag doen en ik mag altijd eerder weg als ik een optreden heb.” Hij heeft er nu vijf shows op zitten. “Het bevalt heel goed en je ziet nu waar je voor gewerkt hebt.” Zijn rol in de musical zet hem wel aan het denken. “Ik wilde altijd bij het Nationaal Ballet zien te komen. Maar ik twijfel nu tussen ballet en musical. Deze nieuwe vorm van dansen vind ik ook heel leuk.” De beide jongens zijn de komende maanden te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

“Het is wel pittig met het huiswerk. Vaak maak ik dat in de trein.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl