Weekblad deGouda digitaal

Goudse dichters gezocht voor Festivla

Gouda – Of je nu liever gele of bruine vla eet, of toch liever hangop. Of je je stamppot lekkerder vindt met wortels of met boerenkool, of je nou meer van de brie bent of van extra belegen, of je nu een beperking hebt of niet… Laat je roeren tijdens Festivla.

Festivla is een uniek cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Van het verzinnen van namen en titels, tot het helpen in het verspreiden van de communicatie. Van kaartjes scheuren, tot bands helpen uitladen, van het meehelpen in de horeca tot het zelf gedichten schrijven en uiteindelijk het podium pakken. Van het regelen van vrijwilligers tot aan het vinden van sponsoren. Juist het vermengen, het roeren, maakt Festivla tot wat het moet zijn. Festivla is er niet alleen voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel deze groep een grote rol heeft bij het maken van de inhoud, zullen bezoekers en deelnemers uit heel Gouda en omstreken een plek hebben binnen dit project. Dat geldt bijvoorbeeld voor de eerste activiteit, waarvoor Goudse (stadsdichters) worden gezocht.

Goudse dichters gezocht
Festivla bestaat uit drie projecten en een vierde evenement waarop alles uiteindelijk samenkomt. Het eerste project is Lettersoep, waarbij gedichten centraal staan. We zoeken dichters uit Gouda die samen met iemand met een beperking een gedicht willen schrijven. Dat moet gebeuren tussen 18 en 21 mei 2021. Jullie kunnen online afspreken, maar bijvoorbeeld ook op een plek in Gouda waar jullie een gedicht over willen schrijven. Op 22 mei is er een feestelijke (online) presentatie van de gedichten. Meld je aan via meedoen@festivla.org.

Meer informatie over Lettersoep en de andere projecten van Festivla is te vinden op festivla.org.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl