Weekblad deGouda digitaal

Goudse EZ-team; beste van Nederland

Gouda – Woensdag 1 november  werd het team Economische Zaken van de gemeente Gouda gekozen tot beste EZ-team van Nederland tijdens het symposium ‘De Dag van Economische Zaken’. Het Goudse EZ-team is hiervoor voorgedragen door de Centrummanager, SOG (Ondernemers Binnenstad), Gouda Onderneemt (GO) en de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG).

Het symposium wordt jaarlijks georganiseerd door de organisatie CLOK, een organisatie die zich ten doel stelt de lokale economische activiteiten door gemeenten en ondernemers(verenigingen) te bevorderen. Onder de leden van deze organisatie zijn veel gemeenten in Nederland, evenals veel ondernemersverenigingen. De organisatie organiseerde vorig jaar voor het eerst de verkiezing van de ‘Beste Accountmanager werkzaam binnen EZ’ en dit jaar werd dat uitgebreid naar de Beste Ambtenaar Economische Zaken. De Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en Ronald van Rossum, Centrummanager in Gouda voor de koepel van winkeliers/ondernemersverenigingen in de binnenstad, zagen zich bij deze verkiezing voor een dilemma gesteld. “We werken hier in Gouda met verschillende mensen van EZ op heel verschillende vlakken. Ze vormen zo’n sterk team met grote impact op de stad, met de keuze voor één van de ambtenaren zou je de rest tekort doen.”

Het dilemma werd voorgelegd aan de organisatie en vond weerklank. Er moest een motivatie en voordracht komen, gesteund door de ondernemersverenigingen, SOG (Binnenstad), Gouda Onderneemt (GO) en de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG). Ook wethouder Daphne Bergman, zou de voordracht moeten ondersteunen. Dat bleek allemaal geen probleem en daarop besloot de organisatie om een aparte prijs in het leven te roepen. Waarschijnlijk zal dit initiatief volgend jaar een vast onderdeel worden, want de reacties tijdens het symposium waren zeer enthousiast. In dat geval moet de wisselbeker, die bij deze ‘speciale prijs buitencategorie van Beste team Economische Zaken hoort, weer ingeleverd worden. Het team bestaat uit Joke Timmers (coördinator EZ), Gerrie Tol (Programmamanager Binnenstad) en Dorine van der Meer (o.a. acquisitie), Marjolein Broos (o.a. bedrijventerreinen) en Hennie Bouwens (regio). Behalve deze echte economische activiteiten vallen ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor toerisme, stadsmarketing, recreatie en evenementen in dit team. Een geweldig en sterk team, met hen werken de ondernemers en andere organisaties in de stad aan de promotie en levendigheid/aantrekkelijkheid van de stad. Deze samenwerking en de bereidheid tot samenwerking in Gouda is één van de belangrijke redenen geweest dat Gouda werd uitgeroepen tot Beste Binnenstad middelgrote gemeenten 2015-2017.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl